Κούπα (και) για τα αγόρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λύγισαν σε νεκρό χρόνο στον τελικό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!!!

Την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κομοτηνή κατέκτησε, μετά την ομάδα των κοριτσιών και αυτή των αγοριών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, νίκησαν στο κατάμεστο από (φοιτητό)κοσμο ΔΑΚ Κομοτηνής με σκορ 71-70 με δυο εύστοχες βολές σε νεκρό χρόνο του Φραντζέσκου Χρήστου, παίκτη του Λεύκιππου Χρήστου.

Ο τελικός είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Το ΔΠΘ δεν ξεκίνησε δυναμικά και βρέθηκε πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-27 αλλά στο ημίχρονο ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και προηγήθηκε με 36-33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο πήρε προβάδισμα 7 πόντων με 53-46 αλλά δεν διατήρησε την διαφορά ως το τέλος, με αποτέλεσμα το ματς να γυρίσει να γίνει 63-65 και 65-68 για το Μετσόβιο στο 38′ και  να πάει πόντο ποντο μέχρι το φινάλε.

Στην τελευταία επίθεση με το σκορ 69-70 το ΔΠΘ μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει καλάθι, αλλά μετά από συνεχή επιθετικά ριμπάουντ ο Χρήστου κέρδισε φάουλ σε νεκρό χρόνο και με  δύο βολές, χάρισε το τρόπαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Την ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης απαρτίζαν ο Βαγγέλης Ρυακιωτάκης (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Γιώργος Σκεμπής (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Γιώργος Βάκρινος (ΑΕ Κομοτηνης), ο ο Γιώργος Πασσαλίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Κωστής Χατζηδημητρίου (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Φραντζέσκος Χρήστου (Λεύκιππος Ξάνθης), ο Χρήστος Σημάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή), ο Γιώργος Πέγιος (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Βαγγέλης Χατζηπαυλίδης (ΑΣ Δημοκρίτειο), ο Βασίλης Στασινόπουλος (ΑΣ Δημοκρίτειο) και ο Ιωσήφ Μαρκογιαννάκης (ΓΑΣ Κομοτηνή).