Challenge Cup: Τα… χρειάστηκαν Δαρίδης και Ανδρεάδης αλλά πήραν την πρόκριση απέναντι στους Τούρκους

 

O Oλυμπιακός γνώρισε την πρώτη του εφετινή ήττα στη σεζόν αλλά πήρε την πρώτη του πρόκριση στο χρυσό σετ, κάτι που κατάφερε σε αυτήν την διαδικασία για πρώτη φορά στην 48χρονη ένδοξη πορεία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 3-1 από την τουρκική Ινεγκόλ στο Ρέντη αλλά στο «χρυσό» σετ επικράτησαν 15-13 και προκρίθηκαν στη φάση των «32» όπου θα αντιμετωπίσουν την γαλλική Τουρ σε δύο αναμετρήσεις στις 6 και 20 Δεκεμβρίου (δεύτερος αγώνας στο Ρέντη).

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση από το σερβίς των Τούρκων, κυρίως ο Άκης Δαρίδης που ήταν το λίμπερο για τους κόκκινους και από την άλλη δεν απείλησε με το σερβίς του. Το αποτέλεσμα ήταν η τουρκική ομάδα να υπερισχύσει στο φιλέ και να πάρει καθοριστικούς από το μπλοκ.

Τα σετ της δραματικής αναμέτρησης: 24-26, 25-17, 20-25, 21-25 και το χρυσό σετ κρίθηκε στο 15-13 σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια άνω των δύο ωρών. Πέρα από τον Δαρίδη που ξεκίνησε σαν βασικός, στην αναμέτρηση χρησιμοποιήθηκε άλλος ένας Εβρίτης ως αλλαγή, ο Ανδρέας Ανδρεάδης ενώ αντίθετα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Παρασκευάς Τσέλιος.