«Ταράζει τα νερά» δημοσκόπηση για το Δήμο Αλεξανδρούπολης

 

Γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων πραγματοποιεί τηλεφωνική ερευνά συγκεντρώνοντας απόψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο επίκεντρο και η γνώμη των πολιτών για την παρούσα δημοτική αρχή.

Τηλεφωνικό γκάλοπ πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Αλεξανδρούπολης γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά ερωτήματα περιστρέφονται γύρω από την γνώμη των πολιτών για το σημερινό Δήμαρχο και άλλα έξι πρόσωπα, με φόντο, προφανώς, τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Οι ερωτήσεις που γίνονται σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημοσκόπηση αφορούν, αρχικά, τη γενικότερη πολιτική τους τοποθέτηση. Τι ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ποια είναι η άποψή τους για την κυβέρνηση, τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές, αν στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν με βάση το πρόσωπο και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ή την κομματική προέλευση, κτλ.

Στη συνέχεια, η δημοσκόπηση περνά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Γίνεται μία σειρά ερωτήσεων για τη νυν δημοτική αρχή, όπου ζητείται η γνώμη των συμμετεχόντων για τον νυν Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και για τα σημαντικότερα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Ακολούθως, ζητείται η άποψη των ερωτηθέντων για τους : πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλο Μιχαηλίδη, πρώην βουλευτή Γιώργο Ντόλιο, αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, πρώην αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης επί Αλεξανδρή Δούκα Φραγκούλη, πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζημιχαήλ. Ερώτημα – μπόνους, ποιον θα ψήφιζε για δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ο συμμετέχων στην έρευνα αν γίνονταν άμεσα εκλογές;

Τα δύο μεγάλα ερωτήματα που δεν τίθενται στη δημοσκόπηση, αλλά προκύπτουν από αυτήν αναπόφευκτα, είναι: Πρώτον, ποιος παρήγγειλε τη συγκεκριμένη έρευνα. Είναι κάποιος από τα πρόσωπα για τα οποία ζητείται η γνώμη των πολιτών; Κάποιο κόμμα; Μήπως εταιρεία που έχει ιστορία στην περιοχή, όπως διαδίδουν κάποιοι; Είναι κάποια άλλα συμφέροντα; Και δεύτερον, θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της;

 

Πηγή: www.gnomionline.gr