Κύπελλο Ελλάδος: Νίκησε και τον Πανσερραϊκό και πέρασε στους «16» ως πρώτη η Ξάνθη

 

Με νέα νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε την πρόκριση ως πρώτη για τη φάση των «16» η Ξάνθη, που επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης εκτός έδρας και του Πανσερραϊκού.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν λίγο – πολύ γνωστή και η Ξάνθη την επιβεβαίωσε σήμερα, αφού αν και δε φαίνεται από το σκορ, επικράτησε άνετη και χωρίς να ζοριστεί σχεδόν καθόλου από τον Πανσερραϊκό. Σκόρερ των δύο τερμάτων της Θρακιώτικης ομάδας οι Ματίας Κάστρο και Πέτρος Ορφανίδης που ήταν σε πολύ καλή μέρα το απόγευμα της Τρίτης.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 9ο λεπτό με τον Φασίδη να πιάνει μια κεφαλιά και τον Ρίστιτς να αποκρούει εντυπωσιακά εξ’επαφής σε κόρνερ, για να έρθει στο 25′ ο Πέτρος Ορφανίδης μετά από σέντρα του Φασίδη και να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση εντός της μεγάλης περιοχής. Τελικά το γκορ για τους Ξανθιώτες ήρθε στο 33′ όταν ο Κάστρο εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Σιλά και τη λανθασμένη έξοδο του Ρίστιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού.

Στην επανάληψη η Ξάνθη ναι μεν έριξε το ρυθμό, δε σταμάτησε δε να πιέζει ψηλά και να κυνηγά το δεύτερο γκολ που θα της «τελείωνε» το θέμα νίκη. Απείλησε αρχικά με τον Λάζαρο Ορφανίδη, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ και είδε τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο του Ρίστιτς, για να έρθει στη συνέχεια και η φάση του 59′ και το 0-2.

Ο Γιαξής ανέκοψε τη πορεία της μπάλας μετά από σουτ του Πέτρου Ορφανίδη με το χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την παράβαση και τον νεαρό επιθετικό να αναλαμβάνει και να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 0-2 και «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. Οι Σερραίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα να μειώσουν με τον πρώην επιθετικό του Πανθρακικού Μπάμπη Ζυγκερίδη, ο οποίος με σουτ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά αυτή έσκασε στο εσωτερικό της εστίας του Γκαραβέλη για το τελικό 1-2.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Τζιτζικαλάκης, Φουσού (67΄ Γκέκας), Παπουτσογιαννόπουλος (46΄ Καπτέλι), Γιαξής, Πόζογλου, Γκούρτσας (83΄ Ζιγκερίδης)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας (61΄ Κώστας), Ορφανίδης Π., Ρότσε (65΄ Σαμπανίδης), Φασίδης, Μελιόπουλος, Κάστρο (46΄ Μπαξεβανίδης), Σιλά