Κύπελλο Ελλάδος: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να παρακολουθήσετε το Πανσερραϊκός – Ξάνθη (17:15, LIVE ThrakiSportS)

 

Διεξάγεται το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο των Σερρών ο τελευταίος αγώνας της Ξάνθης για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Θρακιώτες να θέλουν να σφραγίσουν την πρόκριση. 

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι της Ξάνθης, το ThrakiSportS συγκέντρωσε δέκα tips που πρέπει να ξέρετε για να παρακολουθήσετε πιο άνετοι την αναμέτρηση:

1. Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι η Ξάνθη με τις δυο νίκες επί Παναιτωλικού και Εργοτέλη έχει προκριθεί, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Μαθηματικά υπάρχει ενδεχόμενο να αποκλειστεί, για αυτό χρειάζεται προσοχή.

2. Εννοείται ότι με έξι βαθμους σε δυο ματς και τον Παναιτωλικό με τον Πανσερραϊκό να είναι στους τρεις, η ομάδα του Ράσταβατς προκρίνεται σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας αλλά ακόμα και ήττας με ένα γκολ διαφορά. Στην τριπλή ισοβαθμία που θα έχουμε σε αυτήν την περίπτωση η Ξάνθη έχει νικήσει με 2-0 τον Παναιτωλικό και ο Παναιτωλικός με 2-0 τον Πανσερραϊκό, οπότε έστω και στην διαφορά τερμάτων μεταξύ των τριών θα προκρίνεται.

3. Η Ξάνθη αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού αν χάσει με τρία γκολ διαφορά και πάνω, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο απέναντι σε μια ομάδα που μετέχει σε κατώτερη κατηγορία, θα είναι έγκλημα. Επίσης κινδυνεύει να μείνει εκτός αν χάσει με δυο γκολ διαφορά αλλά έχοντας δεχθεί τέρμα. Αν χάσει με 2-0 καθώς θα έχουμε απόλυτη ισοβαθμία και στα μεταξύ τους γκολ και θα μετρήσουν τα αποτελέσματα με τον Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση πάντως Ξάνθη που νίκησε με 4-2 στην Κρήτη θα έχει πλεονέκτημα έναντι του Πανσερραϊκού που επικράτησε με 2-0.

4. Το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό γίνεται στην Κρήτη την Πέμπτη στις 15:00 το μεσημέρι αλλά όλοι ελπίζουν ότι θα είναι αδιάφορο για την Ξάνθη.

5. Στην Ξάνθη δίνουν ενδιαφέρον για το παιχνίδι αλλά το βρίσκουν και ως αφορμή για να γίνει rotation και να ξεκουραστούν κάποιοι βασικοί παίκτες. Έτσι ο Ράσταβατς δεν έχει πάρει καν στην αποστολή τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Άντριαν Λουσέρο και  Χόρχε Κασάδο. Αντ’ αυτών μετέχουν στην αποστολή αρκετά παιδιά από την Κ20 όπως φυσικά ο Δημήτρης Μελιόπουλος αλλά και οι Γιώργος Τζελέπης, Νίκος Σαμπανίδης και Κωνσταντίνος Κώστας. Αναλυτικά οι αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Από την πλευρά των αντιπάλων, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη  θα αγωνιστεί δίχως τέσσερις βασικούς παίκτες. Εκτός τέθηκαν οι τραυματίες Βοσκόπουλος, Σιάκκας αλλά και οι Δούμτσιος, Στέβιτς που έμειναν εκτός αποστολής.

7. Οι κόκκινοι του Πανσερραϊκού προέρχονται από την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης το Σάββατο και θέλουν να συνεχίσουν εντός έδρας τις καλές εμφανίσεις. Στον θεσμό του Κυπέλλου η ομάδα έχει τρεις βαθμούς σε δύο αγώνες, τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη με 2-0 εντός και την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-0.

8. Η Ξάνθη προέρχεται από την ισοπαλία με 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες την ίδια ώρα το Σάββατο. Στο μυαλό είναι όμως και το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια.

9. Η προϊστορία δείχνει ότι ο Πανσερραϊκός είναι αήττητος στην έδρα του με αντίπαλο την Ξάνθη έχοντας εννέα νίκες και μια ισοπαλία. Κοινώς καμία φορά δεν έχουν φυγει νικητές οι Θρακιώτες από τις Σέρρες για επίσημο αγώνα σε Α’ ή Β’ Εθνική. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2009 ο Πανσερραϊκός είχε κερδίσει την Ξάνθη με 1-0 για το πρωτάθλημα με γκολ του Τάσου Παπάζογλου  μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπόζινταρ Τάντιτς. Τελευταία επίσημη αναμέτρηση στις Σέρρες ήταν για την Super League στις 12 Μαρτίου του 2011 με τον Πανσερραϊκό να κερδίζει με 2-1 με γκολ των Παπάζογλου και Μορίς Νταλέ με προπονητή τον Παύλο Δημητρίου.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης που ξεκινά στις 17:15 και μεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά από την Cosmote TV και διαδικτυακά από το ThrakiSportS θα είναι ο Σέζος (Κιλκίς) με βοηθούς τους  Χούσκογλου (Θράκης), Καραβασίλη (Καβάλας) και 4ο τον Μαλούτα (Ημαθίας). Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων και οι διαιτητές με ένα κλικ ΕΔΩ.