Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος

 

Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με καταγωγή από την Θράκη ή πέρασμα από ομάδες του γεωγραφικού μας διαμερίσματος συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League, ας δούμε τι έγινε στην 5η αγωνιστική 25-26/11/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες ή προπονητές που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Πάμε να δούμε πως συνεχίζουν στην Football League.

Ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα λόγω χρεών. Έτσι το παιχνίδι Σπάρτη-Αχαρναϊκός αναβλήθηκε.

Αναβολή είχαμε και στο ΑΟΧ Κισσαμικός με την Βέροια. Η Βέροια λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθυστέρησε να μεταβεί στην Κρήτη και έτσι το αποτέλεσμα του παιχνιδιού θα κριθεί στα δικαστήρια.

Άρης- Παναχαϊκή 2-1 (  Πλατέλλας 45’+1, Δελιζήσης 76′- Μωραϊτης 7′)

Κενάν Μπαργκάν (Αρης): Ο Ξανθιώτης επιθετικός, ήταν τραυματίας και εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Παναχαϊκή.

Βαγγέλης Πλατέλλας (Αρης): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα πέτυχε το πρώτο γκολ για τον Άρη  και από το φάουλ που εκτέλεσε ο ίδιος, προήλθε το νικητήριο γκολ της ομάδας του επί της Παναχαϊκής. Έκανε τα πάντα και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του.

Μουμίν Χουσεϊν (Αρης):  Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ροδοπίτης πρωην χαφ του Πανθρακικού Μουμίν ήταν από τους κορυφαίους του Άρη και έπαιξε σε όλο το  ενεννηντάλεπτο στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του κόντρα στην Παναχαϊκή.

Νίκος Τσουμάνης (Αρης): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και του Πανθρακικού, για ακόμα μια φορά ήταν εκτός 18αδας για τον αγώνα με την Παναχαϊκή.

Πασχάλης Μελισσάς (Αρης): Επί της παρουσίας του Ξανθιώτη ως βοηθού δίπλα στον προπονητή του Άρη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει το απόλυτο με 5 στις 5 νίκες, έτοιμη να επιστρέψει στην Super League.

Σπύρος Βρονταράς (Παναχαϊκή): Και πάλι βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια της Παναχαϊκής, ο πρώην τερματοφύλακας Ξάνθης και Πανθρακικού,είχε πάρα πολύ δουλειά απέναντι στον Αρη και αν δεν ήταν ο ίδιος, η Παναχαϊκή θα είχε χάσει με πιο βαρύ σκορ.

Γιώργος Φωτάκης (Παναχαϊκή): Ο πολύπειρος μέσος (πρώην Πανθρακικού), στο παιχνίδι με τον Αρη, αγωνίστηκε για 73′ πριν δώσει την θέση του στον Αργυρόπουλο.

Ηλίας Πολιμός (Παναχαϊκή): Βασικός με την Παναχαϊκή ο πρωην του Πανθρακικού Ηλίας Πολιμός και πάλι στην ήττα της ομάδας του από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Μακρυδημήτρης (Παναχαϊκή): Σταθερός , βασικός και αναντικατάστατος ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, αλλά η ομάδα του έχασε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ2-0 ( Ρούτσης 28′, Γκούρτσας 45+2′ (πέναλτι) )

Κώστας Τσαμούρης (Πανσερραϊκός): Έπαιξε και στα 90′ , έχασε στο 13′ μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, αλλά  ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε την πρώτη  νίκη στο πρωτάθλημα  χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στην άμυνα.

ΟΦΗ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1 ( Κουσκούνας 21′, Κοιλιάρας 57′- Ταλέντο 82′)

Δημήτρης Κομεσίδης (ΟΦΗ) : Αγωνίστηκε για όλο το 90′ στην νίκη του ΟΦΗ επί της Καλλιθέας με 2-1.

Αλμπερτ Ρούσσος (ΟΦΗ) : Μπήκε στην θέση του Κοιλιάρα στο 68′  ο πρωην του Πανυρακικού στην νίκη του ΟΦΗ επί της Καλλιθέας εντός έδρας.

Μανώλης Παπαστεριανός (ΟΦΗ): Ο πρώην μέσος της Ξάνθης  τραυματίστηκε στο 20′ της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και έγινε αναγκαστικά αλλάγή.

 Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ): Σε μεγάλη μέρα η ομάδα του, νίκησε 2-1 αντί για 5-1, είχε φάσεις γκολ που ακυρώθηκαν ως οφ-σαιντ, αλλά το σημαντικό είναι η νίκη που τον κρατάει ψηλά στην βαθμολογία (3η θέση με 11 βαθμούς , ενώ πρώτος είναι ο Αρης με 15.).

Νίκος Μήλιος (Καλλιθέα): Δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 4-0 (Ριζογιάννης 4′ πεν, Γκοτοβός 13′,  Λίτσκας 41′ , Μαχαίρας 84′)

Παντελής Ρίζογιάννης (Δόξα Δράμας) : Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και μάλιστα άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη για την ομάδα του, αφού εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 4ο λεπτό και έκανε το 1-0 στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Γιώργος Λίτσκας (Δόξα Δράμας) : Εκπληκτικό τέρμα και 3-0 για τον Αλεξανδρουπολίτη επιθετικό που πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα του Εργοτέλη. ‘Εγινε αλλαγη στο 56’.

Σταύρος Πεταυράκης (Δόξα Δράμας): Εύκολο απόγευμα για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού. Αγωνίστηκε και πάλι για 90′ στην νίκη της ομάδας του επί του Εργοτέλη.

Χοσέ Μαρία Κάσες (Δόξα Δράμας): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους παίζοντας από ως αλλαγή από το 73′ στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του επί του Εργοτέλη.

Ντενίζ Μπαϊκαρά (Δόξα Δράμας) : Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για 90′ στην νίκη της ομάδας του επί του Εργοτέλη  με 4-0.

Μαρκόπουλος Κώστας (Δόξα Δράμας): Δεν σκόραρε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά είχε ενεργό ρόλο στα τέρματα της ομάδας του, ως το 64′ που έγινε αλλαγή.

Παύλος Σταματόπουλος (Δόξα Δράμας) : Δεν αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής από τον Έβρο, καθώς ήταν και πάλι εκτός αποστολής.

Άγγελος Διγκόζης (Δόξα Δράμας): Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης  είναι ο προπονητής της δραμινής ομάδας και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο.  Η δουλειά του γίνεται αντιληπτή στην βαθμολογία, καθώς η Δόξα Δράμας βρίσκεται στην 2η θέση με 13  βαθμούς πίσω από τον Αρη (15 βαθμούς).

Χρήστος Μπάτζιος (Εργοτέλης): Βασικός και αναντικατάστατος ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Έβρου Σουφλίου στην βαριά εκτός έδρας της ομάδας του από την Δόξα Δραμας με 4-0.

Θανάσης Κυριαλάνης (Εργοτέλης): Δεν έχει δώσει ευκαιρίες στον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή ο Τάκης Γκώνιας.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1 (Βέρτζος 19′)

Δημήτρης Τσερκέζος (Παναιγιάλειος ) : Βασικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του.

Τάσος Παπαχρήστος (Παναιγιάλειος) : Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι , αλλά δεν βοήθησε την ομάδα του στην ήττα από τα Τρίκαλα, εντός έδρας.

Βασίλης Γαβριήλιδης (Παναιγιάλειος): Έπαιξε σε όλο τον αγώνα αλλά ο Παναιγιάλειος ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας από τα Τρίκαλα.

Μάνος Αποστολίδης (Τρίκαλα) : Ο Καβαλιώτης τερματοφύλακας ήταν και πάλι καλός κάτω από τα δοκάρια, κράτησε τον Παναιγιάλειο στο 0 και η ομάδα του πήρε την νίκη με 1-0 εκτός έδρας.

Θανάσης Ντίνας (Τρίκαλά) : Ο Κομοτηναίος μεσοεπιθετικός, αγωνίστηκε για 87′ στην πρώτη νίκη των Τρικάλων στο φετινό πρωτάθλημα, επί του Παναιγιάλειου με 1-0.

Σωτήρης Αντωνίου (Τρίκαλα):  Τα Τρίκαλα διαθέτουν ένα πολύ καλό ρόστερ, αλλά το πρόβλημα επιθετικά, δυσκολεύει το έργο τους. Η ομάδα που προπονεί ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, θα έχει καλύτερη συνέχεια καθώς η ποιότητα της φαίνεται στο γήπεδο.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 2-1 (Γκατζολάρι 29′,  Σοφιάνης 76′- Κυβελίδης 25′)

Λάζαρος Γκαντζολάρι (Αιγινιακός) : Πέτυχε το 1-1 και βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή και την πρώτη νίκη της ομάδας του στην φετινή Football League.

Δημήτρης Χασομέρης ( Απόλλων Πόντου): Πολύ καλό παιχνίδι για τον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή, o oποίος αποτελεί αξιόπιστη λύση για τον Απόλλωνα, όμως η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-1 στην Κατερίνη από τον Αιγινιακό.

Λεωνίδας Κυβελιδης (Απόλλων Πόντου): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού έκανε το 1-0 στο 25′ , αλλά ο Απόλλων Πόντου ηττήθηκε από τον Αιγινιακό στην Κατερίνη με 2-1.

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Απόλλων Πόντου): Με αυτήν την ήττα η ομάδα του πρώην προπονητή του Πανθρακικού έμεινε στην μέση της βαθμολογίας. Αν και ήταν η πρώτη ήττα για φέτος, ήρθε από  τον Αιγινιακό που είναι μέχρι στιγμής από τις χειρότερες του  πρωταθλήματος, και θεωρείται από τις ήττες εκτός προγράμματος.