«Στις κωλοτούμπες διακρίνονται άλλοι! Εμείς κάναμε αυτό που επιβάλλει η ηθική μας! Η ΠΑΕ Ποντίων δεν θα πεθάνει»

 

Με τον τρίτο μηδενισμό στο πρωτάθλημα επειδή η ομάδα φορούσε την περίφημη φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία, η ΠΑΕ Ποντίων με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης στην αποβολή από την διοργάνωση.

Πλέον ο μόνος τρόπος να ανακληθεί αυτή η απόφαση είναι να γίνουν δεκτές από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι προσφυγές που έχει καταθέσει η ομάδα του Θρυλορίου. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Επιτροπής έχουν εκδικαστεί δύο υποθέσεις και εκκρεμεί για αμφότερες η απόφαση.

Η πρώτη αφορά τον πρώτο μηδενισμό με την Ένωση Ασωμάτων για το Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης. Η δεύτερη αφορά το ματς με τον Πανθρακικό, στον οποίο όμως είχαν καλυφθεί με τσιρότα οι επίμαχες φράσεις «Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ». Ήδη έχει κατατεθεί και άλλη έφεση για τον δεύτερο μηδενισμό στο πρωτάθλημα ενώ λογικά θα ακολουθήσει και νέα προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αετό Μίσχου.

Η ΠΑΕ Ποντίων είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την απόφασή της να κατέβει με την κίτρινη επετειακή φανέλα στο ματς της Κυριακής, όταν μετά από άρθρο της Πέμπτης στο ThrakiSportS με τίτλο «Τρώει τρίτο μηδενισμό και αποβάλλεται από το πρωτάθλημα ή κάνει “ποντιακή κωλοτούμπα” η ΠΑΕ Ποντίων», είχε σπεύσει να σχολιάσει στην σελίδα της στο facebook: «ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ-ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ…». 

Μετά τον τρίτο μηδενισμό, η ΠΑΕ Ποντίων σχολίασε: «ΟΙ εντολοδοχοι του συστηματος ξεσκεπαζωνται ξεκαθαρα πλεον …Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ απλα αναφέρει ότι δεν μπορεί να γινει ο αγώνας χωρίς να το αιτιολογεί…..Τρίτος μηδενισμός και αποβολή από το πρωτάθλημα???????Η ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ».

Σε σχέση δε με το ζήτημα της νομιμότητας της φανέλας και της εκκρεμοδικίας που υπάρχει, η ΠΑΕ Ποντίων ανέφερε: «ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΟΙ 5 ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ..ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΝΩ Η ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑΝ….ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ…».