ΕΠΣ Έβρου: Επεισοδιακή απόδραση από την Νίψα του Ορέστη Ορεστιάδας στο φινάλε με τον Παρασκευά

Μια πολύ σημαντική νικη που τον κρατά ζωντανό στο κυνηγι της πρώτης θέσης πήρε ο Ορεστης Ορεστιάδας στην Νίψα επί της τοπικής ομάδας με 0-1 στο φινάλε του αγώνα σε ένα παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τρια δοκάρια, όπου οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος ο Ορέστης είχε την κατοχή μπάλας χωρίς να μπορέι να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μπινόπουλου με τους γηπεδούχους αντίθετα να έχουν σημαντική ευκαιρία στο 15′ με τον Γκουντενούδη από πλεονεκτική θέση να κόβεται τελευταία στιγμη από τους αμυντικούς.

Στο δεύτερο μέρος η Νίψα μπήκε δυνατά προσέχοντας πάντα την άμυνά της και είχε δυο δοκάρια στο 56΄ με τον πορτιέρο του Ορεστη Γαλλή να διώχνει εντυπωσιακά και αυτή να χτυπά στην οριζόνταια δοκό και στο 66΄ μετά από δυνατό σουτ του Λαμπάκου.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για μια φάση στο 75′ όταν ο Αντωνιάδης υποδέιχθηκε οφ σαιντ από τους διαιτητές, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Γαλλή. Με την σειρά του και ο Ορέστης είχε δοκάρι με τον Ρουσσίδη στο 78΄ και μια τεράστια ευκαιρία με τον Ζέλεφ στο 80΄ όταν από κοντά σούταρε στα … περιστέρια.

Το γκολ πέτυχε στο 84′ μετά από εκτέλεση φάουλ που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι, με κεφαλιά ο Γιώργος Παρασκευάς, δίνοντας το σπουδαίο τρίποντο στον Ορέστη που έφτασε τους 15 βαθμούς και βρισκεται 2 βαθμούς από την κορυφή και την Θράκη Φερών.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι που έμειναν στους 6 βαθμούς, μετά την προκριση επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σταθηκαν επάξια απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας έχοντας και πάλι παράπονα από τον διαιτητη Σουβαρα, όπως και στο παιχνίδι με τον Εθνικό.

ΝΙΨΑ: Μπινόπουλος, Παπανικολάου, Θωδης, Μπορουτζής, Μπατμανίδης, Σουγιολτζης, Γυλός (64′ Λαμπάκος), Γκουντενούδης, Κουτσούκης (75′ Καλαιτζίδης), Αντωνιάδης, Πεχλιβανιδης

ΟΡΕΣΤΗΣ: Γαλλής, Κοτζά, Ντινούδης (88΄ Δροσίδης), Χρ. Πετρόπουλος, Θεοδ. Ρουσσίδης, Οικονόμου (67΄ Τσιτσκάρης), Δαρβούδης (87΄ Τζουμακίδης), Ζότεφ, Ζέλεφ (89΄ Κόκκινος), Κ. Πετρόπουλος, Παρασκευάς.