Αναχώρησαν για Μεξικό οι Εβρίτες Παραολυμπιονίκες! Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση του αεροδρομίου ο Μιχαλεντζάκης (+photos +video)

 

Με τις ευχές για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διακρίσεις και μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κολύμβησης και της άρσης βαρών η ΟΠΑΠ ΑΕ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες αποχαιρέτησαν τους Έλληνες αθλητές που αναχώρησαν το μεσημέρι για το Μεξικό.

Σε μια εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΟΠΑΠ ΑΕ στην αίθουσα αναχωρήσεων του διεθνούς αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, οι Έλληνες παραολυμπιονίκες ευχαρίστησαν τους χορηγούς που τους στηρίζουν και δεσμεύθηκαν να κρατήσουν ψηλά τη γαλανόλευκη σημαία στις εγκαταστάσεις των διοργανώσεων, στο Μεξικό.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ  Καμίλ Ζίγκλερ, ο οποίος δήλωσε πως η ενέργεια όλων των Ελλήνων θα είναι μαζί με τους παραολυμπιονίκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά των αθλητών μίλησε ο πρωταθλητής από τις Φέρες Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα της ελληνικής κολύμβησης για άτομα με αναπηρία.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλη η ομάδα θα προσπαθήσει και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να φέρουμε πίσω όσες περισσότερες διακρίσεις μπορούμε», σημείωσε κατά την σύντομη ομιλία του ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Μιχαλεντζάκης έθεσε ως στόχο στο Μεξικό όχι απλά την κατάκτηση μεταλλίων αλλά πρωτίστως την βελτίωση του δικού του ατομικού ρεκόρ, που υπενθυμίζεται ωστόσο ότι σε αρκετές κατηγορίες στην περίπτωσή του αποτελεί και παγκόσμιο. Πέρα από τον Μιχαλεντζάκη, στην ελληνική αποστολή μετέχει ένας ακόμα Αλεξανδρουπολίτης, ο Δημήτρης Καρυπίδης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι δυο Εβρίτες πρωταθλητές συνοδεύονται σε αυτό τους το ταξίδι από τους προπονητές τους στον ΟΦΘΑ, ο μεν Μιχαλεντζάκης τον Τάσο Καλλιτσάρη, ο δεν Καρυπίδης τον Γιώργο Τυλιγαδά. Η πτήση αναχώρησε μέσω Ισπανίας για το Μεξικό λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και η άφιξη στο Μεξικό αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, που θα διεξαχθεί στην Πόλη του Μεξικού από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι εξής 14 αθλητές σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: Δημήτρης Καρυπίδης, Ιωάννης Κωστάκης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Αντώνιος Τσαπατάκης, Γεράσιμος Λιγνός, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Γιώργος Σφαλτός, Ευθυμία Γκουλή, Απόστολος Τσαούσης, Γιώργος Καπελλάκης και Μαρία Τσάκωνα.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2017 επίσης στο Μεξικό και από την Ελλάδα θα συμμετέχουν οι εξής 6 αθλητές: Δημήτρης Μπακοχρήστος, Αναστάσιος Μπάος, Κωνσταντίνος Δήμου, Νικόλαος Γκουντάνης, Πασχάλης Κουλούμογλου και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης.

Δείτε φωτογραφίες αλλά και βίντεο που δημοσίευσε στο σχετικό του ρεπορτάζ το newsit