Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν παρακολουθήσετε το Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κηφισιά (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Φτάνουμε αισίως στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League και ο Εθνικός φιλοξενεί στο πλαίσιο αυτής την Κηφισιά, σε ένα από τα ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Μπορεί η αναμέτρηση να διεξάγεται την ίδια ώρα που αναμετρώνται στην Πυλαία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και όλα τα βλέμματα να στρέφονται εκεί για τους φίλους του βόλεϊ, ωστόσο το ματς του Εθνικού θεωρείται επίσης σημαντικό.

Ακολουθούν τα καθιερωμένα δέκα tips για όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν, όπως κάθε εβδομάδα τα κωδικοποιεί το ThrakiSportS.

1. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τελικά κανονικά αν και κινδύνευσε με αναβολή. Τελικά οι πρωινή πτήση διεξήχθη κανονικά για Αλεξανδρούπολη, ωστόσο δεδομένη θα είναι η ταλαιπωρία των φιλοξενούμενων που μπήκαν κανονικά στο αεροπλάνο την Παρασκευή, έφτασαν πάνω από το αεροδρόμιο Δημόκριτος αλλά δεν προσγειώθηκαν λόγω της πυκνής ομίχλης.

2. Προβλήματα και μάλιστα πιο σημαντικά σε σχέση με την Κηφισιά έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μόνο που αυτά δεν έχουν να κάνουν με τερτίπια του καιρού και κόπωση αλλά με την ασυνέπεια της διοίκησης που είχε ως αποτέλεσμα να βγάλουν την Πέμπτη επτά Έλληνες παίκτες του Εθνικού ανακοίνωση εναντίον της, απειλώντας μέχρι και με αποχή από προπονήσεις και αγώνες τον Δεκέμβρη.

3. Το οικονομικό θέμα δεν έχει συζητηθεί στις προπονήσεις της ομάδας που συνεχίζονται κανονικά, με τον Σάκη Μουστακίδη να μην συζητά με τους παίκτες του διοικητικά θέματα και να περιορίζεται αποκλειστικά στην προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα, ισορροπώντας σε ναρκοπέδιο για ακόμα μια φορά.

4. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης διεκδικεί την πρώτη νίκη στην έδρα του, αφού πριν δυο εβδομάδες ηττήθηκε αλλά στο τάι μπρέικ από τη Νίκη Αιγινίου. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες και θέλει να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί και να μαζέψει βαθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

5. Η Κηφισιά από την άλλη προέρχεται από τρεις σερί νίκες, με πιο σημαντικές αυτές επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Δευτέρα και πιο πριν μέσα στην Σύρο. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με Ηρακλή Χαλκίδας, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

6. Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης προειδοποιεί τους παίκτες του ότι τα προβλήματα μπορεί να συσπειρώσουν τον Εθνικό, όπως συνέβη μετά την φυγή Παλέντζα που οι Εβρίτες πήγαν και νίκησαν Αιγίνιο και ΠΑΟΚ και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του φάιναλ φορ.

7. Ο Αρσενιάδης πριν μερικούς μήνες είχε βρεθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, της οποίας βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία φέτος.

8. Ο Πολωνός διαγώνιο Μικολάι Σαρνιέσκι ξεκίνησε  προπονήσεις με την Κηφισιά αλλά ακόμα είναι ανέτοιμος. Εκτός είναι και ο Μελλές.

9. Αυτή θα είναι η 23η μεταξύ των δύο ομάδων και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 13-10. Στην έδρα του έχει εννιά νίκες έναντι μόλις δύο των φιλοξενούμενων. Πέρυσι οι δυο ομάδες είχαν παίξει και πάλι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στην Αλεξανδρούπολης με τους Εβρίτες να κερδίζουν με 3-2.

10. Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι  Δεληκωστίδης και Ιωαννίδης. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Volley League και οι ορισμοί των διαιτητών με ένα κλικ ΕΔΩ.