Super League: Μίλησε η παράδοση στα Γιάννενα! Νέα ισοπαλία για την Ξάνθη στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ

 

Ισόπαλο 1-1 έληξε το επαρχιακό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννενα και την Ξάνθη στους «Ζωσιμάδες», με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν ουσιαστικά αυτό που… «κάρφωνε» η προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε στο 49’ με τον Πέδρο Κόντε, αλλά τρία λεπτά πριν τη λήξη του 90λεπτου ο Έρικ Γέντρισεκ έσωσε το βαθμό για την ομάδα της Θράκης, που τρέχει ένα αήττητο σερί τριών αγώνων και διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.

Αφού στο 12ο λεπτό ο Γέντρισεκ δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Βελλίδη με το σουτ του, οι παίκτες του Πετράκη βγήκαν ψηλότερα και πίεσαν και στο 38΄ ο Κόντε ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να πετάξει την μπάλα κόρνερ εντυπωσιακά, στην προσπάθεια που επιχείρησε, για να έρθει στο επόμενο λεπτό το δυνατό σουτ του Μανθάτη εκτός περιοχής, που έφυγε όμως πάνω από το δοκάρι.

Οι Ηπειρώτες ξεκίνησαν πολύ επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο, κι αφού στο 48′ ο Κόντε βρήκε στην περιοχή τον Σολτάνι κι εκείνος σούταρε μόλις άουτ, ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός επιθετικός των γηπεδούχων πέτυχε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης από δεξιά εντός περιοχής και μετά από ωραία κάθετη πάσα του Θέμη Τζημόπουλου.

Οι ενδείξεις έπειθαν ότι ο ΠΑΣ θα φτάσει στο τρίποντο και θα υπερκεράσει τους Θράκες ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση, αλλά ο Γέντρισεκ είχε αντίθετη άποψη και την κατέθεσε στο 87΄. Τότα που ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης φέτος με ωραία κίνηση υποδέχθηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και μπαίνοντας σε αυτή νίκησε τον Βελλίδη με ωραίο διαγώνιο σουτ για να γράψει το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Λίλα (61΄ Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Τζημόπουλος, Κόντε, Γιάκος (67΄ Χαλκιαδάκης), Σολτάνι (82΄ Κοζορώνης).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Λισγάρας, Σβάρνας (76΄ Κάστρο), Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Κίκε, Μεχία (66΄ Ορφανίδης), Ρότσε (57΄ Φασίδης), Γέντρισεκ.