Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΟ Ξάνθη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη φιλοξενείται στα Γιάννενα από τον τοπικό ΠΑΣ, στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 

Καθώς βαδίζουμε για το τέλος του πρώτου γύρου, το ThrakiSportS όπως κάθε φορά έχει ετοιμάσει δέκα μικρά tips για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε πιο… ξέγνοιαστοι την αναμέτρηση που αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά επαρχιακά ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες επί Παναιτωλικού και Πανιωνίου με πειστικές εμφανίσεις, σε αγώνες που διεξήχθησαν αμφότεροι στις τρεις το μεσημέρι, όπως δηλαδή και αυτός με τον ΠΑΣ. Χάρη σε αυτούς τους έξι βαθμούς ο ΑΟΞ ενώ βρισκόταν κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα πλέον είναι σε θέση Ευρώπης.

2. Στην αναμέτρηση στα Γιάννενα ωστόσο, ο Μίλαν Ράσταβατς δεν θα έχει τέσσερις παίκτες που αποτελούν σημαντικά γρανάζια. Οι Μπαξεβανίδης και Μπρίτο είναι τιμωρημένοι, ο τελευταίος είναι και τραυματίας όπως και οι Καμαρά και Τριάδης. Δείτε την αποστολή της Ξάνθης στα Γιάννενα με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Πιθανή ενδεκάδα για την Ξάνθη σύμφωνα και με την Ξάνθη Sport: Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Κασάδο αριστερά, Λισγάρας στα στόπερ, δύο εκ των Σβάρνα, Φλίσκα, Χατζητερζόγλου, Ορφανίδη συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας, στα χαφ «ιερή τετράδα» Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, στις πτέρυγες δεξιά ο Κίκε και αριστερά ο Ρότσε και προωθημένος ο «on fire» στους τελευταίους αγώνες Γέντρισεκ.

4. Με προπόνηση σε στατικές φάσεις και οικογενειακό δίτερμα ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιάννης Πετράκης για το ματς με την Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Ζευγάρι που «τρώει» προπονητές αυτό του ΠΑΣ με την Ξάνθη. Το 2011 η Ξάνθη είχε νικήσει με 0-2 και εκείνο το ματς είχε σηματοδοτήσει τότε το τέλος του Στεφάν Ντεμόλ από τον «κυανόλευκο» πάγκο. Τέσσερα χρόνια μετά ένα 2-2 στα Γιάννενα ήταν το τελευταίο ματς του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της Ξάνθης. Περισσότερες λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Η χαρά της ισοπαλίας είναι ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα- Ξάνθη όπως φαίνεται και στην προϊστορία για τα δυο μεγάλα επαρχιακά σωματεία. Σε 11 παιχνίδια που έχουν δώσει στην μεγάλη κατηγορία στα Ιωάννινα, 7 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Σε 3 παιχνίδια οι γηπεδούχοι πήραν το τρίποντο, ενώ μόλις μια φορά κατάφερε η Ξάνθη. Αναλυτικά η προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η μοναδική φορά που έχει φύγει νικήτρια από τους «Ζωσιμάδες» η Ξάνθη με τα γκολ των Εντιμάρ και Μαρκόφσκι ήταν και πάλι μήνα Νοέμβριο – του 2011. Πρόκειται για το ματς που όπως αναφέρθηκε πιο πριν, είχε σηματοδοτήσει τότε το τέλος του Στεφάν Ντεμόλ από τον «κυανόλευκο» πάγκο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν οι δυο ομάδες στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League, ενώ μήνα Νοέμβριο έχουν αναμετρηθεί άλλη μια φορά στο παρελθόν με νικητές τους γηπεδούχους.

8. Πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων είναι ο Καρίμ Σολτάνι που έχει σκοράρει τρεις φορές με τη φανέλα της Ξάνθης αλλά από το φετινό καλοκαίρι αγωνίζεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ως αντίπαλο την παλιά του ομάδα.

9. Ο Σολτάνι είναι ένας από τους 12 συνολικά παίκτες που έχουν φορές την φανέλα τόσο του ΑΟΞ όσο και του ΠΑΣ Γιάννινα. Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα στο αναλυτικό σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Την αναμέτρηση θα σφυρίξει  ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τους  Καραγκιοζόπουλο και Δημητριάδη και 4ο διαιτητή τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας). Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής και τους ορισμούς των διαιτητών με ένα κλικ ΕΔΩ.