Μίλαν Ράσταβατς: «Ανοιχτό και δύσκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, να συνεχίσουν τη δουλειά οι νεαροί παίκτες»

 

Η Ξάνθη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» έβγαλε ψυχή και κατάφερε χάρη στις αλλαγές και του Ράσταβατς και στο ωραίο γκολ του Γέντρισεκ να σκοράρει και να φύγει από την πόλη της Ηπείρου με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στη συνέντευξη τύπου ο Μίλαν Ράσταβατς ανέφερε πως ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι που είχε ευκαιρίες εκατέρωθεν, και πως είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα του, βάσει και των πέντε σημαντικών απουσιών που είχε.

Ακόμα ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως οι αλλαγές του και το ότι έπαιξε με μόλις 3 αμυντικούς στο τέλος έπαιξε το ρόλο του στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, αλλά και για τις ευκαιρίες που έδωσε και πρόκειται να δώσει σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες, όπως ο Βασίλης Φασίδης και ο Δημήτρης Μελιόπουλος.

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε μιλώντας γενικά σχετικά με το σημερινό παιχνίδι: «Πρώτα απ’όλα καλησπέρα σας. Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για την εμφάνιση τους στο σημερινό ματς και την επίτευξη του αποτελέσματος. Όπως θα γνωρίζετε είχαμε κάποιες απώλειες σημαντικών παικτών στο παιχνίδι, αλλά είμαι χαρούμενος που νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες πήραν την ευκαιρία τους και παίξανε αρκετά καλά.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, και για μένα είναι σημαντικό το ότι πήραμε έστω τον βαθμό και συνεχίσαμε την καλή αμυντική απόδοσή μας ενάντια σε άλλη μια ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα που ξέραμε πως αν του αφήναμε χώρους θα είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα. Είμαι χαρούμενος που επιτύχαμε να αμυνθούμε ψηλά και να μην δώσουμε πολλούς χώρους στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και επιτεθήκαμε από τις πτέρυγες όπως ήταν ο σχεδιασμός.

Ήταν λίγο δύσκολο το ματς, γιατί είχαμε αρκετούς νέους παίκτες στην σύνθεση και οι αυτοματισμοί ήταν πιο δύσκολο να γίνουν απ’ότι σε άλλα παιχνίδια, αλλά τελικά πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Για συνεχίσει απαντώντας στην ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Λουσέρο και τους τραυματίες λέγοντας: «Ο Λουσέρο δεν ένιωσε καλά σήμερα, είχε κάποιες ενοχλήσεις και αποφασίσαμε να μείνει εκτός και να ξεκουραστεί για να επανέλθει στο 100% στο επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ. Για τους υπόλοιπους ισχύουν διαφορετικές συνθήκες, η αποκατάστασή τους προχωρά και ελπίζουμε να επανέλθουν το συντομότερο δυνατόν».

«Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέτε. Κάναμε πολλές εσωτερικές αλλαγές για να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους. Βρήκαμε ένα κενό στην άμυνα του ΠΑΣ και έτσι ήρθε η ισοφάριση», απάντησε στο αν έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος οι αλλαγές που έκανε στο δεύτερο μέρος.

Και ολοκλήρωσε απαντώντας για την ευκαιρία που έδωσε και την απόδοση παιδιών από της ακαδημίες της Ξάνθης: «Οι νεαροί παίκτες πρέπει να έχουν υπομονή και αυτοί αλλά και εμείς. Ο Μελιόπουλος και οι υπόλοιποι νεαροί παίκτες δούλεψαν από την αρχή της προετοιμασίας και προσπαθήσαμε να τους εξελίξουμε σε αυτό που χρειαζόταν η ομάδα, και με πολλή δουλειά πρέπει να να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, αλλά φυσικά δεν είναι και η καλύτερη τακτική το να τους επευφημούμε σε κάθε καλό τους παιχνίδι».