Επιστολή – βόμβα των παικτών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: «Δεν έχουμε πάρει ευρώ, σκεφτόμαστε αποχή»

 

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για την αθέτηση των υποσχέσεων που έχουν λάβει από την διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και που παραμένουν υποσχέσεις ενώ βαδίζουμε στην συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος απέστειλαν όλοι οι Έλληνες παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, δύο ημέρες πριν την σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά.

Οι Έλληνες παίκτες του συλλόγου του Έβρου υποστηρίζουν ότι δεν έχουν λάβει χρήματα από τους μισθούς της φετινής σεζόν ενώ παράλληλα δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις ως προς τους διακανονισμούς για χρέη προηγουμένων ετών. Παράλληλα τονίζουν ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια αντίδραση από την διοίκηση του συλλόγου, επόμενο βήμα θα είναι οι αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Στην επιστολή, που απευθύνεται στο φίλαθλο κοινό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και γενικά στους φίλους του βόλεϊ, επισημαίνεται και η τακτική να υπογράφονται συμβόλαια την τελευταία στιγμή ενώ έχουν ξεκινήσει δύο μήνες πριν οι προπονήσεις, με κίνδυνο σε ενδεχόμενο τραυματισμό να μείνει ξεκρέμαστος κάποιος παίκτης, ενώ γίνεται αναφορά και στην φυγή Παλέντζα (χωρίς να κατονομάζεται) που έγινε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η επιστολή υπογράφεται (με αλφαβητική σειρά) από τους Κώστα Βλαχόπουλο, Γιάννη Καβαρατζή, Γρηγόρη Κοντοστάθη, Βασίλη Κυριακίδη, Σωκράτη Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Χατζόπουλο και Νίκο Χριστόφα. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή οι Ελληνικής Υπηκοότητας αθλητές οι οποίοι έχουν συμβόλαια με οικονομικές αποδοχές θα θέλαμε να κάνουμε ξεκάθαρα κάποια πράγματα στο φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης αλλά και σε όλους τους φίλους του βόλεϊ.

Ξεκινώντας την σεζόν 2017/2018 (σχεδόν 3 μήνες πριν) 12 αθλητές ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, ίσως στην πιο κομβική χρόνια για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θέλοντας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κρατήσουμε ψηλά το όνομα και την ιστορία αυτού του σωματείου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πράγματα αυτονόητα , ότι επιλέξαμε να αγωνιστούμε σένα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ σωματείο, υπογράφοντας ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ που ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ όρους όπως έχει και μια σύμβαση εργασίας με υποχρεώσεις και για τις 2 μεριές.

Από την αρχή υπήρξαν προβλήματα με τα συμβόλαια μας τα οποία υπογράψαμε τελευταία μέρα της προθεσμίας της ομοσπονδίας με ΡΙΣΚΟ της σωματικής μας ακεραιότητας καθώς άμα κάποιος από εμάς είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό η ομάδα δεν θα είχε καμιά υποχρέωση απέναντι του είτε οικονομικά είτε για την αποθεραπεία του. Πράγμα το οποίο οδήγησε σε αποχώρηση παίκτη ο οποίος ήταν μεγάλη μονάδα για την ομάδα μας.

Μέχρι και σήμερα 23/11/2017 αυτό που γίνεται πράξη είναι μόνο η τήρηση των υποχρεώσεων από μεριάς μας! Το τελείωμα του 1/3 της αγωνιστικής σεζόν μας βρίσκει να μην έχουμε πάρει ούτε έναν μισθό από τα φετινά δεδουλευμένα μας όσο και μη τήρηση των διακανονισμών που έγιναν το καλοκαίρι με την ομάδα για χρέη που αφορούν την περσινή χρόνια και με την αίσθηση-που τόνοι να γίνει βεβαιότητα- της πλήρους εγκατάλειψης από την πλευρά της διοίκησης καθότι ουδείς εμφανίζεται στο γήπεδο για περαιτέρω εξηγήσεις.

Επειδή η σιωπή έχει αποδειχτεί ότι εκλαμβάνεται ως αδυναμία εμείς οι αθλητές, εργαζόμενοι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ φτάσαμε στο ναδίρ και πλέον απαιτούμε άμεσα ενέργειες, κυρίως να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σχετικά με τις πληρωμές.

Ευχόμαστε ειλικρινά να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να προβούμε σε τέτοιου είδους έκφραση αγανάκτησης, δεσμευόμαστε όμως ότι δεν θα είναι η τελευταία σε περίπτωση που όλα τα προαναφερόμενα εξακολουθούν να υφίστανται.

ΥΓ1 Η εμφάνιση κάποιου από την διοίκηση για να συνομιλήσει μαζί μας και να μας δώσουν εγγυήσεις με χρονικό ορίζοντα όχι μεγαλύτερο των 10 ήμερων θα είναι ένα θετικό πρώτο βήματα βέβαια οι υποσχέσεις μείνουν υποσχέσεις θα θέλαμε να μας ενημερώσουν οι άνθρωποι της διοίκησης πως πληρώνουν με υποσχέσεις τους λογαριασμούς ενοίκια, τα ψώνια του μήνα, τους καφέδες τους κλπ έτσι ώστε να το εφαρμόσουμε και εμείς.

ΥΓ2 Σε περίπτωση που δεν γίνει καμία ενέργεια προς την επίλυση των προβλημάτων ή οι δεσμεύσεις μείνουν δεσμεύσεις (Ελληνικο έθιμο) τότε το επόμενο βήμα μας θα είναι η αποχή από τις προπονήσεις και τους αγωνες ,αυτό δεν ειναι απειλή αλλά προειδοποίηση.

Η ανακοίνωση υπογράφεται με αλφαβητική σειρά από τους αθλητές:

Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος
Καβαρατζής Ιωάννης
Κοντοστάθης Γρηγόριος
Κυριακίδης Βασίλειος
Χαραλαμπιδης Σωκράτης
Χατζόπουλος Δημήτριος
Χριστόφας Νικόλαος»