Στο «μικροσκόπιο» επιχορήγηση του Δήμου Ξάνθης στην ΑΕΞ! Ποιοί ψήφισαν υπέρ, ποιοί κατά, ποιοί λευκό και ποιοί απείχαν…

 

Μετά τις καταγγελίες για την Αθλητική Ένωση Ξάνθης και την αποκάλυψη του ThrakiSportS για την έναρξη διαδικασίας διερεύνησης της νομιμότητας του εμβλήματός της, κατόπιν σχετικής αίτησης του προέδρου Πρωτοδικών που προεδρεύει της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αποκτούν ιδιαίτερη αξία και τυχόν κρατικά χρήματα που της έχουν δοθεί με μορφή επιχορηγήσεων.

Το θέμα αναδεικνύει και πάλι η ΠΑΕ Ποντίων, που έχει προχωρήσει και στις σχετικές καταγγελίες ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ υποστηρίζοντας ότι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού ενώ στην ίδια απαγορεύεται η χρήση συνθημάτων για την ποντιακή γενοκτονία στην φανέλα της, στην ΑΕΞ επιτρέπεται να έχει στο έμβλημά της σύμβολα που παραπέμπουν σε πολιτικά μηνύματα υπέρ ξένου κράτους, εν προκειμένω της Τουρκίας.

Όπως αποκαλύπτεται, η Αθλητική Ένωση Ξάνθης που διατηρεί τα γραφεία της σε προνομιακή θέση σε κτήριο στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης (όπως φαίνεται από την φωτογραφία του ThrakiSportS) αιτήθηκε και έλαβε το καλοκαίρι από τον Δήμο Ξάνθης επιχορήγηση για να καλύψει μέρος των εξόδων της για διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών στο οποίο προχώρησε με συμμετοχή ομάδων όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και γειτονικών νομών και στόχο την σύσφιξη των σχέσεων συλλόγων και παιδιών.

Το ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο αλλά περισσότερο συμβολικό (1.000 ευρώ), ωστόσο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη αφού υπήρξαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν και άλλοι έξι που ψήφισαν λευκό. Το σχετικό έγγραφο που αναφέρει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, την αιτιολογία της αλλά και τα ονόματα όσων μειοψήφισαν ή ψήφισαν λευκό αναρτήθηκε στο Διαύγεια. Η ΠΑΕ Ποντίων καταγγέλλει την απόφαση ως «άθλια» και αποτέλεσμα «συμφωνιών κάτω από το τραπέζι». Το έγγραφο είναι το εξής: