«Ρατσιστική επίθεση» από φιλάθλους ποντιακής ομάδας καταγγέλλουν οι οπαδοί μειονοτικού συλλόγου της Ροδόπης

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΟ Φιλία και την ΠΑΕ Ποντίων για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης, που βρήκε νικήτρια την μειονοτική ομάδα με σκορ 5-0.

Δύο γκολ πέτυχε ο Μουσταφά Οσμάν, άλλα δύο ο Αχμέτ Αντέμ και ένα ο Αζίζ Ριντβάν. Πρόκειται για την δεύτερη αναμέτρηση του μειονοτικού σωματείου με αντίπαλο μια ποντιακή ομάδα μέσα στον μήνα και υπήρχε έντονο παρασκήνιο και αρκετές επεισοδιακές στιγμές, με χαρακτηριστικότερη την αποβολή του Μιχάλη Κακουλίδη.

Ωστόσο υπήρξαν και κινήσεις εκατέρωθεν για να μην υπάρχουν εντάσεις, που αξίζει να τονιστούν, καθώς η ποντιακή ομάδα εμφανίστηκε και σε αυτό το παιχνίδι με την μαύρη της εμφάνιση και όχι με την περίφημη για την γενοκτονία προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι επιχειρεί να προκαλέσει την μειονοτική αντίπαλο (αλλά και να μην δεχθεί τρίτο μηδενισμό στο πρωτάθλημα), αλλά οφείλει να τονιστεί και το γεγονός ότι ο ΑΟ Φιλία υποδέχθηκε τον αγώνα με ελληνικές σημαίες στο γήπεδο.

Για τον αγώνα αυτόν υπήρχε ανησυχία, καθώς λίγες μέρες πριν στην αναμέτρηση του ΑΟ Φιλία με την Δόξα Υφαντών που επίσης πρόκειται για ποντιακό σωματείο, υπήρξαν ζητήματα που προκάλεσαν εντάσεις αλλά και ανακοίνωση των οπαδών της μειονοτικής ομάδας, που κατήγγειλαν ρατιστικές επιθέσεις από οπαδούς της ποντιακής. Δεδομένης της έντασης που είχε δημιουργηθεί, το ThrakiSportS είχε αποφύγει τις προηγούμενες μέρες να κάνει αναπαραγωγή της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, περιμένοντας και την διεξαγωγή αυτής με την ΠΑΕ Ποντίων, ωστόσο πλέον αξίζει να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της στο ευρύ κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί εντούτοις ότι πέρα από την καταγγελία πως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οπαδοί του ποντιακού σωματείου της Δόξας Υφαντών αποκάλεσαν παίκτες του ΑΟ Φιλία με χαρακτηρισμούς που κάθε άλλο παρά μπορούν να επικροτηθούν, οι μειονοτικοί οπαδοί δηλώνουν «τουρκογενείς που δεν παύουν να είναι έλληνες πολίτες με διαφορετική μόνο θρησκεία». Καλούν ωστόσο την ΕΠΟ αλλά και την ΕΠΣ Θράκης να λάβουν μέτρα ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια ρατσιστικά, όπως χαρακτηρίζονται από τους ίδιους, φαινόμενα που όπως προσθέτουν υα έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση βίας.

Η ανακοίνωση των Filia Fans έχει ως εξής:

Σαν Filia Fans είμαστε Οπαδοί της ομάδας της Φιλίας και γενικά της Φιλίας των ανθρώπων ενδιαφερόμαστε μόνο για ένα απλό καλό όμορφο παιχνίδι χωρίς ρατσισμό και χωρίς προσβολή των παικτών της άλλης ομάδας. Αυτό που αντικρίζουμε σε μια τοπική κοινωνία, Είναι τελείως απαράδεκτο όπως να μας προσβάλουν τους παίκτες μας οπως σήμερα ( Κυριακή )στον αγώνα με τον Δόξα Υφαντων (με τρόπο Κατσιβέλη, Πομάκοι, κώλοτούρκοι)Μπορεί να είμαστε τουρκογενής αλλά δεν παύουμε να είμαστε έλληνες πολίτες μπορεί και να έχουμε διαφορετική θρησκεία αλλά πάλι μαζί ζούμε και μαζί θα ζήσουμε. Δεν θέλουμε βία Και δεν προκαλούμε για βία. Απλά κάποιοι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουνε με τα ρατσιστικά τους προκαλούνε και θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία απλά πρέπει να ρίξει μια ματιά και η ομοσπονδία σε αυτά τα πράγματα διότι έχουνε υπερβάλει. Οι 3-5 Ανεγκέφαλοι οπαδοί προσβάλανε Με ρατσιστικούς τρόπους και βριεσιες ποδοσφαιριστή μας το οποίο το παιδί είναι 18 χρονών και είναι μεγάλη ντροπή γιατί υποστηρίζουμε αθλητισμό όχι Ρατσισμό!
Καλούμε την ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ να λάβει μέτρα για τέτοιου είδους ρατσισμούς που αντιμετωπίζουν η ομάδες.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι σε μια περίπτωση φάουλ μπήκε μέσα στο γήπεδο κάποιος από τον πάγκο της ομάδας χωρίς να έχει πάρει κάποια ούτε καν προειδοποίηση συνέχισε κανονικά στον πάγκο της ομάδας .Οπως επίσης πήγε να επιτεθεί στον νεαρό μας παίκτη μετά το τέλος του αγώνα ένας από τους Ανεγκέφαλους επιθετικούς φιλάθλους. (Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι έχει γράψει ο διαιτητής στα χαρτιά του)!
Όλα όλα να γίνουνε μέσα στο γήπεδο για ένα καλύτερο κυριακάτικο ματς αλλά όχι επιθέσεις και ρατσισμούς για κανέναν παίκτη !!
Όπως και UEFA & FIFA λέμε και εμείς RESPECT SAY NO TO RACISM