Super League: Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν πάτε Πηγάδια για το ματς με τον Πανιώνιο (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League που ξανάρχισε το Σάββατο μετά την διακοπή για τα μπαράζ της Εθνικής Ομάδας με την Κροατία για το Μουντιάλ του καλοκαιριού στην Ρωσία, που δυστυχώς η Ελλάδα θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση.

Όπως κάνει κάθε φορά πριν από κάθε σημαντικό παιχνίδι της Ξάνθης, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στα Πηγάδια για να παρακολουθήσετε την αναμέτρηση.

1. Η Ξάνθη σε αυτό το παιχνίδι επιδιώκει την πρώτη εντός έδρας νίκη της. Μετά από δέκα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα από τις οποίες τα μισά παιχνίδια ίδια στην έδρα της, δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά του τρίποντου στην έδρα της και κινδυνεύει αν δεν συμβεί αυτό ούτε σήμερα να κλείσει τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη στην έδρα της για πρώτη φορά στην ιστορία της.

2. Μπορεί να μην κερδίζει εύκολα στην έδρα της φέτος η Ξάνθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χάνει κιόλας. Για την ακρίβεια έχει τέσσερις ισοπαλίες (εκ των οποίων οι δύο με ΑΕΚ και Ολυμπιακό) και μόλις μία ήττα. Πάντως, μαζί με τον Πλατανιά η Ξάνθη είναι μέχρι στιγμής η μοναδική ομάδα της Super League που δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα ως γηπεδούχος.

3. Από την πλευρά τους, οι κυανέρυθροι αααααθα προσπαθήσουν να φύγουν με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μακριά από τη Νέα Σμύρνη ώστε να πλησιάσουν περαιτέρω την κορυφή της κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου καταγράφουν υψηλότερη συγκομιδή βαθμών εκτός παρά εντός έδρας.

4. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός τους ως φιλοξενούμενοι είναι 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα μετά τα πέντε πρώτα χρονικά ματς. Πρόκειται για ”φωτοτυπήμενο” εκτός έδρας ξεκίνημα με το αντίστοιχο της περσινής σεζόν και αν μη τι άλλο επιθυμούν το εν λόγω σερί να συνεχιστεί και στον 6ο χρονικά εκτός έδρας παιχνίδι πανηγυρίζοντας το ”διπλό” στα Πηγάδια, όπως αντίστοιχα έκαναν πέρσι στη Λιβαδειά (1-4) στις 18/12/2016.

5. Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων στην Ξάνθη προηγείται ο ΑΟΞ με 16 νίκες έναντι 5 του Πανιωνίου ενώ 7 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

6. Αναμφισβήτητα, όπως σημειώνουν τα panionianea, πρόκειται για την χειρότερη εκτός έδρας προϊστορία που εμφανίζουν οι Νεοσμυρνιώτες συγκριτικά με όλες τις επαρχιακές ομάδες της χώρας τις οποίες έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 6 φορές (ΟΦΗ, Λάρισα, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανσερραϊκός, Βέροια, Εργοτέλης κλπ).

7. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι Θρακιώτες παραμένουν μέχρι και σήμερα η μοναδική επαρχιακή ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου εναντίον της οποίας ο Ιστορικός έχει αρνητική συνολική προϊστορία ανεξαρτήτου έδρας (με μίνιμουμ 10 ματς συνολικής προϊστορίας ανεξαρτήτου έδρας). Αναλυτικές λεπτομέρειες για την προϊστορία των δύο ομάδων με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Το προηγούμενο στοιχείο συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες εναντίον της Ξάνθης και μάλιστα με μηδέν παθητικό. Στις 12 Μαρτίου 2016 ο Πανιώνιος νίκησε νίκησε 3-0 στη Νέα Σμύρνη για την 26η αγωνιστική, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 νίκησε 2-0 στην Ξάνθη για την 4η αγωνιστική της περσινής σεζόν και με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε στις 5 του περασμένου Φεβρουαρίου για την 19η αγωνιστική.

9. Ο Πανιώνιος έχει ταξιδέψει στην Θράκη χωρίς τον Θρακιώτη του Μανώλη Σιώπη, ενώ έχει και άλλες απουσίες (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Όσοι ήρθαν πάντως, χθες βράδυ έκαναν βόλτα στην πλατεία της Ξάνθης (διαβάστε και δείτε φωτογραφίες με ένα κλικ ΕΔΩ). Δείτε αναλυτικά και την αποστολή της Ξάνθης για τον αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ και του Πανιωνίου με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Την αναμέτρηση θα σφυρίξει ο Αρετόπουλος και με αυτήν ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής για την 11η αγωνιστική, που θα κλείσει με το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ στις 19:30 το βράδυ. Είναι μάλιστα η μόνη ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ξάνθη εκείνη την ώρα αφού τόσο το ντέρμπι της Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Άρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης όσο και η Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης μεταφέρθηκαν το Σάββατο για να μπορέσει να πάει ο κόσμος απρόσκοπτα στο γήπεδο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Super League και οι διαιτητές με ένα κλικ ΕΔΩ.