Γ’ Εθνική: Με χρυσή αλλαγή τον Γκιντίδη η ΑΕΔ ισοφάρισε σε λασπομαχία στο τέλος την Καρπερή και παρέμεινε κοντά στην κορυφή

 

Με τον Κώστα Γκιντίδη να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης που διατήρησε το κάστρο του Διδυμοτείχου απόρθητο, η ΑΕΔ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, την οποία θα είχε αγγίξει αν είχε νικήσει.

Το αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, με την φιλοξενούμενη ομάδα να έχει μια ελαφρά παραπάνω κατοχή σε έναν βαρύ λόγω βροχόπτωσης αγωνιστικό χώρο αλλά τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Έβρου να χάνουν τις πιο κλασικές ευκαιρίες.

Η ΑΕΔ βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα  ο Κουμπρόγλου με ωραίο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Παπίτσα από αριστερά.

Είχε προηγηθεί ένα πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΔ να χάνει ευκαιρίες στο 5′ με κεφαλιά του Γιαννόπουλου από σέντρα του Ιντζέ και στο 35′ με τον Εμρέ να κάνει την σέντρα-σουτ, τον Κιουμουρτζή να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή να περνά τελικά κόρνερ.

Ενδιαμέσως, στο 25′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι με τον Εμρέ να βγάζει την κάθετη πάσα, τον Κιουμουρτζή να δείχνει να προλαβαίνει όμως να ξαφνιάζεται όταν είδε την μπάλα να κολλάει λίγα μέτρα μπροστά του και να έρχεται σε επαφή με τον Ιντζέ που προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.

Ο Ξηροπόταμος στο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μια αξιόλογη φάση με τον Μπουρέκα να αστοχεί από αρκετά διαγώνια θέση στο τετ α τετ με τον Συριτούδη.

Στην επανάληψη πάλι η ΑΕΔ είχε στην αρχή τις ευκαιρίες. Στο 48′ σε αντεπίθεση ο Γιαννόπουλος έσπασε δεξιά για τον Εμρέ και εκείνος μέσα από την περιοχή  έκανε το σουτ για να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κιουμουρτζής και ένα λεπτό μετά, εκτέλεσε το κόρνερ ο Εμρέ με πάσα στο Θάνο, εκείνος έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και απομακρύνθηκε τελικά από τους φιλοξενούμενους.

Στο 60′ είχαμε την επιβεβαιωση του άγραφου κανόνα του ποδοσφαίρου με το τέρμα του Ξηροποτάμου. Κάπου εκεί με τους παίκτες της ΑΕΔ να είναι μάλλον σοκαρισμένοι, οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες να καθαρίσουν τη νίκη. Στο 70′ σε σέντρα του Κουμπρόγλου από αριστέρα πιάνει στο δεύτερο δοκάρι ο Μπερούκας το γυριστό, αλλά ο Συριτούδης μπλόκαρε σε δύο χρόνους, ενώ τρία λεπτά μετά σε σέντρα του Μπάμπουρα από αριστερά ο Μπερούκας πιάνει την κεφαλιά αλλα η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συριτούδη.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Ξηροποτάμου άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο με την Α.Ε. Διδυμοτείχου να ανεβαίνει ψηλά ρισκάροντας ώστε να ισοφαρίσει και να χάνει ορισμένες ευκαιρίες μέχρι αυτό να συμβεί, με χαρακτηριστικότερη αυτήν στο 76’ όταν ο Πετρόπουλος βγάζει σέντρα από δεξιά, κάνει το κοντρόλ στο πρώτο δοκάρι ο Κουρδάκης,  η μπάλα πάει στον Εμρέ που κάνει το σουτ αλλά δεν σημαδεύει σωστά για λίγο και  την στέλνει ελάχιστα άουτ.  ‘

Η ισοφάριση ήρθε λίγο πριν το 90′ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιντζέ, με την  μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά να την βρίσκει ο Τζανετάκος για τον Γκιντίδη και εκείνος από κοντά να σκοράρει φέρνοντας το ματς στα ίσια και διατηρώντας απόρθητο το κάστρο του Διδυμοτείχου.

Αρκετά καλή, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μιλήκα του radioevros, η διαχείριση του αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Δρακίδη της ΕΠΣ Θράκης, που είχε ως βοηθούς τους επίσης Κομοτηναίους Δημητριάδη και Δανδανίδη.

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τελκίσκι): Συριτούδης Α., Θάνος, Καζάλας, Κουρδάκης,  Χρήστεφ (75′ Γκιντίδης), Πετρόπουλος, Μεμέτ, Αβογιάν (45′ Τζανετάκος), Πατιαλιάκας (61′ Νικολαΐδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ (Λευκόπουλος): Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς (56′ Βραμεντσάλης), Κονταξής, Γκαρακλίδης, Τσιάρας, Βουτσινάς, Δημητριάδης (85′ Κυσσίδης), Μπάμπουρας, Παπίτσας (83′ Καραγκιοζίδης), Κουμπρόγλου, Μπερούκας (80’ Αμαραντίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ