Η παρέα των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ που ανέβηκε το «βουνό των Θεών»

 

Μετά τις αποστολές του ΕΟΣ Κομοτηνής, σειρά είχαν κάποιοι φοιτητές μαζί με δυο καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής να ζήσουν την εμπειρία της ανάβασης στο υψηλότερο βουνό της χώρας, το «βουνό των Θεών».

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια παρέα φοιτητών του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου που μαζί με δύο καθηγητές τους οργάνωσαν μόνοι τους μια εκδρομή για να ανέβουν στον Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό της χώρας μας.

Μπορεί να μην κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως έφτασαν πολύ κοντά, αλλά και μόνο η προσπάθειά τους είναι σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής.

Μεταξύ των φοιτητών που ταξίδεψαν από την Κομοτηνή και σπουδάζουν στο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στον Αθλητικό Τουρισμό και την Αναψυχή, ο Παύλος Δημοσθένους και η Δήμητρα Μουλά, ενώ μαζί τους στην ανάβαση και οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Γιώργος Κώστα και Κωνσταντίνος Αστραπέλλος.

«Ανεβήκαμε μέχρι τα 2.760 μέτρα”, λέει στον «Χρόνο» ο Παύλος Δημοσθένους, φοιτητής κι ένας εκ των δεκαπέντε τολμηρών αναβατών, και διευκρινίζει: «Δεν ήταν μία δράση μέσα από το πανεπιστήμιο, δηλαδή ήταν μία δράση δική μας, όμως καταφέραμε και πήγαμε μαζί όλα τα παιδιά της ειδικότητας, μαζί με δύο καθηγητές μας».

Ως «μία ξεχωριστή εμπειρία» χαρακτηρίζει, επίσης στην ιντερνετική σελίδα της εφημερίδα «Χρόνος», την ανάβαση η Δήμητρα Μουλά, και προσθέτει: «Δεν ξέρω αν ποτέ θα ανέβουμε σε υψηλότερο βουνό. Η ανάβαση ήταν αρκετά δύσκολη, κουραστική κι επίπονη αλλά ήταν μία ωραία εμπειρία».

Μαζί τους και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αστραπέλλος ο οποίος διηγείται το “χρονικό” της απόφασης, ότι δηλαδή «ως μία παρέα πήραμε μια απόφαση στιγμής και όλοι μαζί υπερβήκαμε τους εαυτούς μας. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να φτάσουμε μέχρι την κορυφή στα 2.918 μέτρα, όμως δε μπορείς να τα βάλεις με τον καιρό».