Φήμες για χορηγική συμφωνία μεταξύ του Πανόπουλου και γνωστού επιχειρηματία της Θράκης

 

Μπορεί οι νέοι επενδυτές να τείνουν προς εξαφάνιση, εν μέσω μνημονίων και οικονομικής κρίσης, στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις αφίξεις νέων χορηγών. Κάτι παραπάνω ασφαλώς θα γνωρίζει ο Χρήστος Πανόπουλος στην Ξάνθη.

Φυσικά και δεν αναφέρουμε τυχαία τον μεγαλομέτοχο της θρακιώτικης ΠΑΕ και ούτε τον θυμηθήκαμε ξαφνικά, λόγω της εμπειρίας και της πολυετούς ενασχόλησής του με το εμπόριο.

Ένα ακόμη φρεσκότατο (σπαρταράει λέμε) αποκλειστικό ρεπορτάζ της στήλης MarcaSL, έχει να κάνει αυτή την φορά με την είσοδο ενός νέου ισχυρού προσώπου στην ομάδα της Θράκης με τις ευλογίες φυσικά του Πανόπουλου.

Και το όνομα αυτού, Δημήτρης Πολιτόπουλος. Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε χορηγική συμφωνία κι αν δεν «στραβώσει» κάτι την τελευταία στιγμή, είναι καθαρά θέμα χρόνου η σχετική ανακοίνωση.

Κι αν το όνομά του Πολιτόπουλου κάτι σας θυμίζει, μπράβο σας διαθέτετε ισχυρή μνήμη, δεδομένου πως ο εν λόγω επιχειρηματίας στο πρόσφατο παρελθόν είχε συνεργαστεί χορηγικά με την ΠΑΕ Πανθρακικός. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Ο χημικός μηχανικός Δημήτρης Πολιτόπουλος αποφάσισε να εξειδικεύσει τις γνώσεις του στη ζυθοποιία, στο φημισμένο πανεπιστήμιο Stevens του Σικάγο, προκειμένου να υλοποιήσει μια παράτολμη ιδέα:να επιστρέψει στην πατρίδα του και να δημιουργήσει μια ελληνική ζυθοποιία με στόχο την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία μπύρας ανώτερης ποιότητας, που να παράγεται από ελληνικό κριθάρι και να έχει ελληνικό όνομα.

Στις 13 Φεβρουαρίου 1998 εξέδωσε το πρώτο τιμολόγιο της μπίρας «Βεργίνα» κι έφτασε στο σημείο να γίνει πρωτοσέλιδο στους New York Times! Το ζυθοποιείο της εταιρίας του με την επωνυμία (Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.) βρίσκεται στην Κομοτηνή, ενώ το τσάι «Τυvunu» είναι ένα ακόμη ποτό που έβγαλε στο εμπόριο και διαφημίστηκε στο παρελθόν μέσω του Πανθρακικού.