ΕΠΣ Ξάνθης: Αναβάλλεται η προσεχής αγωνιστική στη Β’ Κατηγορία και αλλάζει μέρα με… γκρίνιες αυτή στην Α’ Κατηγορία

 

Στην αναβολή των αγώνων της 8ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης προχωρά το προσεχές Σαββατοκύριακο η Ένωση, όχι μόνο λόγω των υποχρεώσεων των ομάδων που εκπροσωπούν τον νομό στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει ήδη προχωρήσει αρκετά στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο ΑΟΞ υποδέχεται τον Πανιώνιο στις 3.00 το μεσημέρι και κατά την πρακτική που έχει εφαρμόσει η ΕΠΣ το τελευταίο διάστημα, αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί η αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία εκείνη την ημέρα ώστε να μπορέσει να πάει ο κόσμος στο γήπεδο.

Η αρχική απόφαση της ΕΠΣ είναι να πάνε τα ματς της Α’ Κατηγορίας το Σάββατο που κανονικά διεξάγεται η Β’ Κατηγορία και με δεδομένο ότι εκείνα της Β’ Κατηγορίας έχουν αναβληθεί, αφού από την πρώτη στιγμή που καταρτήστηκε το πρόγραμμα δεν είχαν προβλεφθεί αγώνες για αυτό το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε στη Β’ Κατηγορία έχει ήδη ολοκληρωθεί η 7η αγωνιστική και έχουν απομείνει άλλες δύο για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου πριν τα Χριστούγεννα, ενώ στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης έχουν γίνει μόλις 6 αγωνιστικές και το πρόγραμμα έχει μείνει πίσω.

Λόγω της διεξαγωγής του Ξάνθη – Πανιώνιος την Κυριακή, έχει ήδη μεταφερθεί για Σάββατο με κοινό αίτημα των δύο ομάδων και η αναμέτρηση του Άρη Αβάτου με τον Ορφέα Ξάνθης για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Όμως αυτή η μεταφορά δημιουργεί και έναν δεύτερο πονοκέφαλο στην ΕΠΣ, γιατί το ματς των δύο εκπροσώπων του νομού στη Γ’ Εθνική θέλει να το δει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ξάνθης.

Με τη μεταφορά της Α’ Κατηγορίας το Σάββατο, θα στερηθούν αυτή τη δυνατότητα οι παίκτες, οι παράγοντες και οι διαιτητές των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης. Επιπλέον, ένα από τα ματς του προγράμματος της 7ης αγωνιστικής  είναι αυτό ανάμεσα σε Βιστωνίδα και την πρωτοπόρο Ασπίδα που έχει οριστεί στο γήπεδο της Φελώνης, όπου όμως θα φιλοξενηθεί το τοπικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής Αβάτου-Ορφέα.

Κατά συνέπεια, το συγκεκριμένο ματς ή θα πρέπει να αλλάξει γήπεδο ή τελικά να πάει Κυριακή, που όμως υπάρχει το Ξάνθη-Πανιώνιος όπως προαναφέρθηκε. Έτσι υπάρχει μια μικρή γκρίνια επειδή αν επιμείνει η ΕΠΣ Ξάνθης στην απόφαση περί διεξαγωγής κανονικά της αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας το Σάββατο, θα στερηθούν όλοι την παρουσία στο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής που δείχνει αυτή τη στιγμή να ενδιαφέρει πιο πολύ κόσμο στο τοπικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης από το Ξάνθη-Πανιώνιος.

Παράγοντες που μίλησαν στο ThrakiSportS τόνιζαν πάντως ότι θα μπορούσε δεδομένων των δύο σημαντικών παιχνιδιών που υπάρχουν για τα εθνικά πρωταθλήματα και το Σάββατο και την Κυριακή να αναβληθεί πλήρως η αγωνιστική και στην Α’ Κατηγορία, δεδομένου ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης να ολοκληρωθεί άμεσα το πρωτάθλημα αφού δεν υπάρχουν υποχρεώσεις μπαράζ των πρωταθλητών όπως τα παλιότερα χρόνια, αλλά ούτε αγώνες πλέι οφ στο τέλος της σεζόν.

Ωστόσο για την ώρα η απόφαση της ΕΠΣ Ξάνθης είναι τα ματς της 7ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης να διεξαχθούν το Σάββαρο παράλληλα με το ντέρμπι της Γ’ Εθνικής Αβάτου-Ορφέα με εξαίρεση το παιχνίδι Βιστωνίδας-Ασπίδας που θα πάει την Κυριακή, την ώρα της αναμέτρησης Ξάνθη-Πανιώνιος για την Super League.