Ντοκουμέντο: Στο «εδώλιο» η ΑΕ Ξάνθης για το έμβλημα του ρολογιού με την ώρα θανάτου του Κεμάλ

 

Την περασμένη Παρασκευή, ακριβώς στις 9.05 τιμήθηκε στην Τουρκία αλλά και εκτός αυτής η επέτειος του θανάτου του Κεμάλ Ατατουρκ.

Μία ημέρα πιο πριν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS, ζητήθηκε επισήμως από την διοίκηση της ΕΠΟ να ερευνήσει την υπόθεση της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, που φέρεται να έχει ως έμβλημά της το ρολόι με την «ιερή ώρα» για την γειτονική χώρα της Τουρκίας, όπως θεωρείται αυτή του θανάτου του Κεμάλ.

Το ζήτημα της ΑΕΞ τέθηκε από την πλευρά της ΠΑΕ Ποντίων κατά τη συζήτηση της υπόθεσης της «απαγορευμένης» φανέλας της στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην λογική ότι επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε μειονοτική ομάδα και δεν επιτρέπεται σε αυτήν του Θρυλορίου να τιμήσει τους νεκρούς της ποντιακής γενοκτονίας.

Η σχετική καταγγελία προκάλεσε αίσθηση στους δικαστές, μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και με επίσημο και  πρωτοκολλημένο έγγραφο του προέδρου της, που είναι μάλιστα Πρόεδρος Πρωτοδικών στην Αθήνα, ζητείται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευάγγελο Γραμμένο να ερευνήσει αν αληθεύει η καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι αν αληθεύει κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Το ThrakiSportS αποκαλύπτει το έγγραφο με το σχετικό αίτημα, που όπως μπορείτε να δείτε έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την ΕΠΟ: