Ασημένιος ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο 5άρι του Αυθεντινού Μαραθωνίου της Αθήνας

 

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα πέντε χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Αθήνας, το πρώτο από τα αγωνίσματα που διεξήχθη στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού στην πρωτεύουσα.

Η αγωνιστική δραστηριότητα του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκίνησε με αυτό το αγώνισμα, όπου μετείχαν εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών.

Ο Γιώργος – Μιχάλης Τάσσης ήταν ο αθλητής, που κατάφερε φέτος να κάνει την έκπληξη και να φτάσει πρώτος στον τερματισμό, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση. Ο αθλητής διένυσε την απόσταση σε 14.51, πολύ κοντά στο 14.49 του Χρήστου Καλλία, που είναι ρεκόρ αγώνων από το 2016.

Ο πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκούρλιας ήταν εκείνος που ακολούθησε με 15.19 και ο Γιώργος Μίνος τρίτος με 15.24. «Ηταν μία εξαιρετική διαδρομή που ήθελα να την κάνω πολύ γρήγορα. Ηταν ένας αγώνας μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου και όλα πήγαν καλά», σχολίασε μετά τον αγώνα ο Γκούρλιας.

O νικητής Γιώργος Μιχάλης Τάσης δήλωσε: «Όλα πήγαν μία χαρά. Είχα πολύ καλούς αντιπάλους και με βοήθησε ο ανταγωνισμός να πάω ακόμα πιο γρήγορα. Πάντα προπονούμαι και αγωνίζομαι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το πεντάρι στον Αυθεντικό είναι ο καλύτερος μου αγώνας και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με στηρίζουν».

Λάμψη παγκοσμίου πρωταθλήματος είχαν τα 5χλμ. των γυναικών, αφού εκεί ήταν για να τρέξει η Ρόουζ Τσελίμο. Η νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου στο μαραθώνιο κάνοντας κούρσα…προπόνησης, ήταν πρώτη με 16.40 και βελτίωσε κατά μισό λεπτό το ρεκόρ αγώνων, το οποίο ήταν 17.10!!!

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με 17.24, κατέλαβε την δεύτερη θέση και  έδειξε πως η προετοιμασία της εξελίσσεται καλά. Εξίσου ενθαρρυντική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ανθή Κυριακοπούλου, που ήταν τρίτη με 17.41.

«Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και χάρηκα για ακόμη μια φορά, που έτρεξα στην Αθήνα», είπε η αθλήτρια από το Μπαχρέιν και συμπλήρωσε: «Ηταν μια καλή προπόνηση ενόψει του επόμενου αγώνα μου, στην Ολλανδία».