Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Νίκη Αιγινίου (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μετά από δύο εκτός έδρας αγώνες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνει ντεμπούτο στην έδρα του, δίνοντας το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο κοινό του μετά από 7 μήνες (!!!) κόντρα στη Νίκη Αιγινίου σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της 3ης αγωνιστικής της Volley League.

To ThrakiSportS όπως κάνει κάθε φορά πριν τους αγώνες των ομάδων που εκπροσωπούν το γεωγραφικό μας διαμέρισμα στις μεγάλες κατηγορίες των αθλημάτων τους, παρουσιάζει δέκα tips για το αποψινό παιχνίδι που φυσικά θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξή του από την ιστοσελίδα μας.

1. Αυτό είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που δίνει στην έδρα του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από επτά ολόκληρους μήνες. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αποκαλύπτεται μπροστά στο κοινό της και για αυτό αναμένεται αρκετός κόσμος στο «Μιχάλης ΑΠαρασκευόπουλος».

2. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για το Λιγκ Καπ πριν τρεις εβδομάδες με τον Εθνικό να αναδεικνύεται νικητής, ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει από τότε, ειδικά στην ομάδα του Αιγινίου. 

3. Η Νίκη Αιγινίου την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε τον Παναθηναϊκό 3-2 και άνοιξε λογαριασμό στο εφετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα ο Ζένια Γκόρτσανιουκ αναδείχθηκε MVP όλης της 2ης αγωνιστικής.

4. Η ομάδα του Θανάση Στράντζαλη πιθανότατα να ενισχυθεί περισσότερο με την παρουσία του πρωην της Ορεστιάδας Αλεξάντερ Λουκούμι ο οποίος ήταν τραυματίας αλλά έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και πιθανότατα να είναι το «μυστικό όπλο» του στο ματς με τον Εθνικό.

5. Επιστροφή έχουμε όμως και στον Εθνικό αφού στο προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό τραυματίστηκε ο ισραηλινός πασαδόρος Μίκαελ Μιλστέιν ο οποίος όμως τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις και αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα.

6. Καλού κακού προετοιμάζεται βέβαια και ο Κώστας Βλαχόπουλος που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε δύσκολο τον αγώνα αλλά πρόσθεσε: «Το χρειαζόμαστε αυτό το ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει καλό επίπεδο. Αν κάνουμε σοβαρή και πειθαρχημένη εμφάνιση θα νικήσουμε».

7. O Εθνικός προηγείται τις Νίκης με 3-1 νίκες στο πρωτάθλημα και έχει νικήσει και τους δύο αγώνες στο Λιγκ Καπ. Επίσης, δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην Αλεξανδρούπολη από το Αιγίνιο. Κοινώς, η παράδοση είναι με το μέρος του.

8. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιάννης Ιωαννίδης με βοηθό τον Τζεπκινλή. Παρατηρητής ο  Σαρδάνης, επόπτες οι Σαρμίδης, Τονονίδης και στην Γραμματεία η Καδόγλου.

9. Τα τηλεοπτικά ματς αυτής της αγωνιστικής είναι το Παναθηναϊκός – Ηρακλής που θα ξεκινήσει στις 17:00 στο Μετς και το ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός την Δευτέρα στις 18.00 στην Πυλαία, αμφότερα από την ΕΡΤ2.

10. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: Παναθηναϊκός – Ηρακλής Πετοσφαίριση, Ηρακλής Χαλκίδας – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξαανδρού – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου,  Εθνικός Πειραιώς – Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιάς και  ΠΑΟΚ – Παμβοχαϊκός.