Super League: Ο Ρόκα επικρατέστερος για διάδοχος του Παράσχου στον Πλατανιά

 

Ο Πλατανιάς επιδίωξε να συνεργαστεί ξανά με τον Άγγελο Αναστασιάδη, μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Παράσχο, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Η απάντηση του 64χρονου προπονητή ήταν αρνητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους, κάτι που σεβάστηκε απόλυτα η ομάδα των Χανίων, η οποία θέλοντας και μη συνεχίζει την αναζήτηση.

Οι πληροφορίες που μετέφερε η ΕΡΑ Σπορ αλλά και το Sport24 αναφέρουν ότι ένας προπονητής που έχει προταθεί και εξετάζεται είναι ο πρώην προπονητής αλλά και παίκτης του Πανθρακικού Μανουέλ Ρόκα.

Ο 41 ετών τεχνικός δούλεψε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Seinäjoki, ομάδα πρώτης κατηγορίας Φινλανδίας, καταγράφοντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες. Ο Ισπανός δεν είναι άγνωστος φυσικά στο ελληνικό κοινό.

Πέρα από τον Πανθρακικό, ως προπονητής εργάστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου τη σεζόν 2013-2014, όταν οι Θεσσαλοί ήταν στη Football League (απολογισμός 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες).

Το 2014-2015 προσελήφθη στον πάγκο του Πανθρακικού, καταγράφοντας στη Super League 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες. Στην ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησε και το 2015-2016, αλλά αποχώρησε ύστερα από τρία ματς.

Το 2015-2016 πήγε στην Κύπρο και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Πάφου. Στην καριέρα του ως παίκτης ο Ρόκα αγωνίστηκε στη χώρα μας υπερασπιζόμενος τα δίχτυα του Πανθρακικού, του Ολυμπιακού Βόλου και της Δόξας Δράμας.

Μένει να φανεί εάν προχωρήσει η περίπτωση του Ίβηρα τεχνικού, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.