Πρώην πρόεδρος του Πανθρακικού και γυμναστής στην Skoda Ξάνθη στο πρωτοσέλιδο γερμανικής εφημερίδας

 

Σε επίπεδο κλασικού αθλητισμού άπαντες στην χώρα ασχολούνται με τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας. Ωστόσο λίγες μέρες πριν είχαμε αυτόν στην Φραγκφούρτη όπου είχαμε και πολλές συμμετοχές από την περιοχή μας. Μάλιστα, ένας Κομοτηναίος απέδειξε για πολλοστή φορά πως ο αθλητισμός δεν έχει όρια, αφού ακόμα και στα 48 του χρόνια όχι μόνο τερμάτισε σε σχετικά ικανοποιητικό χρόνο, αλλά έγινε και… πρωτοσέλιδος σε γερμανική εφημερίδα.

Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του ΑΠΣ Πανθρακικός (του ερασιτεχνικού σωματείου δηλαδή που υπήρχε παράλληλα με την ΠΑΕ και είναι το μόνο που σήμερα υπάρχει) αλλά και γυμναστή προ δεκαετίας σχεδόν την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Κώστα Νικολαΐδη, που πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στην Γερμανία και την Φραγκφούρτη, ώστε να συμμετάσχει σε έναν ακόμα μαραθώνιο αγώνα δρόμου.

Βέβαια, σε μαραθωνίους έχει τρέξει και στο παρελθόν, όπως  αυτόν του Λονδίνου. Το στοιχείο “έκπληξη” στη συμμετοχή του στον εν λόγω μαραθώνιο, είναι πως είδε τη φωτογραφία του … και στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης. «Έτρεχαν 28.000 αθλητές, επαγγελματίες, γνωστοί Κενυάτες, Αιθίοπες και άλλοι, αλλά στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης που έγραφε για τον αγώνα, είχαν στο πρωτοσέλιδο μία φωτογραφία όπου ήμουν κι εγώ μέσα. Τι μπορεί να τους κέρδισε σε εμένα δεν το ξέρω», σχολίασε ο ίδιος στην εφημερίδα Χρόνος.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι ότι ο Νικολαΐδης δεν θα το έπαιρνε αυτό ποτέ χαμπάρι αν δεν του το έλεγε ένας άγνωστος σε αυτόν συνεπιβάτης, κατά το κοινό τους ταξίδι από την Γερμανία στην Ελλάδα. «Ένας Έλληνας είδε την εφημερίδα στο αεροπλάνο, κι εγώ έτυχε να κάθομαι στην πίσω θέση του. Όταν μιλούσαμε, μου είπε ότι με είδε στην εφημερίδα. Του είπα ότι δεν γίνεται, αποκλείεται να βάλουν έναν άγνωστο αθλητή. Και όντως είδα την εφημερίδα από έναν Γερμανό συνεπιβάτη, και ήταν πραγματικότητα», σχολίασε ο Νικολαΐδης.

Ο εργοφυσιολόγος στο επάγγελμα έχει και στο παρελθόν αγωνιστεί σε μαραθωνίους, όπως προαναφέρθηκε. Ενώ όμως στο Λονδίνο τερμάτισε  σε 2 ώρες και 32 λεπτά που είναι το ατομικό του ρεκόρ, αυτή τη φορά τερμάτισε με χρόνο 3 ώρες, 6 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Χρόνος που ωστόσο θεωρείται πολύ ικανοποιητικός αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του Κώστα Νικολαΐδη, ο οποίος σε δυο χρόνια θα μπει στα πρώτα «ήντα».

Βέβαια αυτή δεν ήταν η μόνη Θρακιώτικη συμμετοχή, αφού όπως διαβάσατε πριν μερικές μέρες στο ThrakiSportS, στον μαραθώνιο της Φρανκφούρτης έτρεξαν και 4 μέλη του Ξανθιώτου συλλόγου «Xanthi Runners», τερματίζοντας επίσης όλοι τους κανονικά. Πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας…