ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η θέση του Λεύκιππου Ξάνθης για όσα συνέβησαν στην Ορεστιάδα

 

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το δημοσίευμα του ThrakiSportS για την αποβολή του προπονητή του Λεύκιππου Σωτήρη Κοκκινόπουλου τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης με την Φιλία στην Ορεστιάδα, άνθρωποι της ομάδας της Ξάνθης επικοινώνησαν με το ThrakiSportS.

Όπως υποστήριξαν,  ο προπονητής της ομάδας τους σε καμία περίπτωση δεν ήταν εριστικός και κακώς αποβλήθηκε από τους διαιτητές. Παράλληλα αποκάλυψαν ότι δεν έχει κληθεί ακόμα σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, χαρακτηρίζοντας άστοχη την προαναγγελία πιθανής τιμωρίας του, κάτι στο οποίο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η αρμόδια επιτροπή.

Επιβεβαιώνεται ότι πράγματι αποβλήθηκε από τον αγώνα ο προπονητής του Λεύκιππου, που είναι η ουσιαστική πρωτοπόρος ομάδα στο πρωτάθλημα, ωστόσο διαψεύδεται ότι απευθύνθηκε με υβριστικό τρόπο προς τον αντίπαλο πάγκο. «Πάνω στην ένταση των αγώνων μπορεί να υπάρξουν στο μπάσκετ και αποβολές προπονητών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μείζον θέμα και σε κάθε περίπτωση σε σημαίνει ότι θα οδηγηθούν και σε τιμωρία», είπαν στο ThrakiSportS άνθρωποι του Λεύκιππου.

Από την πλευρά της ομάδας της Ξάνθης επιβεβαιώνεται ότι πράγματι υπήρξε δυσανάλογη ίσως ένταση σε σχέση με την σημασία και την εικόνα του τελικού αποτελέσματος του αγώνα, προσθέτουν ωστόσο ότι αυτή δεν είχε να κάνει με το αντίπαλο σωματείο της Φιλίας Ορεστιάδας με την οποία υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις. Ως αιτία των εντάσεων χαρακτηρίζουν την απειρία περισσότερο του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος ήταν ανήλικος και τυγχάνει, όπως υποστηρίζουν, παίκτης της Φιλίας Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος στις διαμαρτυρίες και της μίας και της άλλης πλευράς.

Κατά τους ανθρώπους του Λεύκιππου, η ανοχή στο σκληρό αμυντικό παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα να του ξεφύγει ο έλεγχος και να υπάρξουν σε ορισμένες περιπτώσεις μαρκαρίσματα που προκάλεσαν εντάσεις. Σε μία τέτοια περίπτωση όλος ο πάγκος του Λεύκιππου πράγματι μπήκε στο παρκέ και διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον διαιτητή, ωστόσο διευκρινίζεται ότι κανείς δεν ήρθε στα χέρια με κανέναν και κανείς δεν έβρισε αντίπαλο. «Ο προπονητής το μόνο που έκανε ήταν να προφυλάξει τους παίκτες του», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του αγώνα είχε υπάρξει και δεύτερη αποβολή, παίκτη του Λεύκιππου, που έχει όμως καταγωγή από την Ορεστιάδα, επίσης για εξύβριση, ο οποίος κινδυνεύει επίσης με τιμωρία βάσει των όσων αναγράφονται στο φύλλο αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση από τον Λεύκιππο τονίζουν ότι από την κατάσταση που δημιουργήθηκε χωρίς δική τους ευθύνη, αλλά όπως διευκρινίζουν ούτε του γηπεδούχου σωματείου, με το οποίο οι σχέσεις παραμένουν φιλικές. Καταλήγουν ότι αυτοί είναι οι μόνοι που ουσιαστικά βγαίνουν χαμένοι με τις πιθανές τιμωρίες των ανθρώπων τους, τους οποίους κινδυνεύουν να στερηθούν στην δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, για το οποίο έχουν ξακάθαρα δηλώσει ότι στόχος τους είναι η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος στη Γ’ Εθνική.