Αντίο με τίτλο μετά από καριέρα 25 ετών στα τατάμι για τον “κομάντο” πανελληνιονίκη του Πανθρακικού Κώστα Στοΐτση

 

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια επιτυχιών και 25 χρόνια στα τατάμι ο πανελληνιονίκης Κώστας Στοΐτσης αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του με ένα ακόμα χρυσό στο Κύπελλο Θράκης.

Ο 30 χρονος αθλητής ζίου ζίτσου του Πανθρακικού και απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στο τζούντο, αποφάσισε πως έφτασε για αυτόν το πλήρωμα του χρόνου ως αθλητής, αφού από τα 4 του ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και πλέον θα συνεχίσει ως δάσκαλος στον χώρο του.

Αρχικά ξεκίνησε με το Οκινάουα καράτε και εδώ και 20 χρόνια με το ζίου ζίτσου και 15 χρόνια με το τζούντο. Ο Στοίτσης έχει συμμετάσχει σε 16 πανελλήνια πρωταθλήματα με πολλές διακρίσεις, φετινός πανελλήνιος πρωταθλητής, πρωταθλητής στην Βόρεια Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια και φυσικά είναι διεθνής με την Εθνική ζίου ζίτσου από το 2007 με την οποία έχει κατακτήσει μια δεύτερη και μια τρίτη θέση σε βαλκανικά πρωταθλήματα, έχοντας δίπλα τον προπονητή του Πάρη Μαρινέλη.

Η καριέρα του ολοκληρώθηκε στις 5 Νοέμβρη στο Κύπελλο Θράκης στο οποίο όπως ήταν φυσικό αναδείχθηκε για 10η σερί φορά πρωταθλητής. Ο Εδεσσαίος στην καταγωγή πρωταθλητής και κάτοικος Κομοτηνής από την περίοδο των σπουδών του εδώ και 13 χρόνια, είναι αρραβωνιασμένος με την Ειρήνη και την περίοδο αυτή υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως “κομάντο” στις ειδικές δυνάμεις ως ορεινός καταδρομέας.