Β’ Εθνική: Πλούσιο θέαμα και δέκα γκολ στην πρώτη φετινή νίκη της Ροδόπης ’87

 

Με σκορ 6-4 νίκησε η Ροδόπη ’87 τον Μέντεκα Καλαμαριάς σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής Γυναικών, που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Κοσμίου. Αν και οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν και στην πήγαιναν γκολ-γκολ μέχρι το 4-4 στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, με δυο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο πήραν το πρώτο τους τρίποντο για την σεζόν που διανύουμε.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν στο 6ο λεπτό όταν από κόρνερ της Περιβολοπούλου, η Πατεράκη έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε αουτ. Δυο λεπτά μετά ωστόσο σε αντεπίθεση με την Κάκου για τις φιλοξενούμενες, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Ακολούθησαν τρεις ευκαιρίες της Ροδόπης στο 9′ (κόρνερ της Περιβολοπούλου, κεφαλιά της Τσουκαλά μόλις αουτ), το 11′ (φαουλ γέμισμα της Περιβολοπούλου από πλάγια, Γεωργαντά την Κεφαλιά, έδιωξε το τέρμα) και το 12 (μακρινό σουτ της Περιβολοπούλου από το ύψος της περιοχής μόλις αουτ), μέχρι την ισοφάριση στο 16′ όταν η Μπασούρη με μια εξαιρετική προσπάθεια από πλάγια έβγαλε στην Πατεράκη που πλάσαρε για το 1-1.

Στο 19’ είχαμε νέο σουτ από την Περιβολοπούλου αουτ, αλλά στο 21’ και πάλι η Περιβολοπούλου βρήκε θαυμάσια την Μπασούρη στην μικρή περιοχή που πλάσαρε για το 2-1. Ωστόσο στο 34’ η Κάκο σε νέα αντεπίθεση έφυγε από τα πλάγια, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από την Γεωργαντά, το πέναλτι εκτέλεσε η Βαλλιέρου και διαμορφώθηκε το 2-2.

Στο 37’ η Κακόψητου βγάζει μια όμορφη σέντρα, πετάγεται η Πατεράκη και σκοράρει αλλά ο επόπτης ακυρώνει το γκολ λανθασμένα…, ενώ στο 41’ σε σουτ μακρινό της Περιβολοπούλου, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο να έληγε 2-2, τελικά έληξε… 3-3. Στο 43’ η Περιβολοπούλου κάνει ένα γέμισμα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει στην Κανάνι και καταλήγει στα δίχτυα για το 3-2, αλλά στο 45′ μετά από φάση διαρκείας και λάθη των αμυντικών της Ροδόπης η μπάλα στρώνεται στην Σανιδά που σουτάρει και ισοφαρίζει εκ νέου.

Με φόρα από το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο. Στο 48’ από πλάγια είχαμε μια ακόμη εξαιρετική ενέργεια της Μπασούρη που βγάζει στην Πατεράκη για να δώσει και πάλι το προβάδισμα 4-3 στην Ροδόπη, ωστόσο στο 67’ η Τερματοφύλακας Βαλλιέρου με το ελεύθερο βρίσκει την Κάκο που φεύγει στην αντεπίθεση και πλασάρει εύστοχα για το 4-4.

Ενδιαμέσως είχαμε τρεις φάσεις με πρωταγωνίστρια την Γεωργοπούλου που στο 51′ έστρωσε στην Περιβολοπούλου που από το ύψος της περιοχής σουτάρει με την μπάλα να περνάει μόλις αουτ, στο
56’ έβγαλε στην Τσουκαλά που πιάνει το σουτ αλλά η τερματοφύλακας απομακρύνει την μπάλα και στο 62’ σε ακόμη μια όμορφη μπαλιά έβγαλε στην περιοχή την Κακόψητου που πλασάρει αλλά διώχνει και πάλι σωτήρια η Βαλλιέρου. Στο 69’ η Περιβολοπούλου δοκιμάζει το σουτ που κοντράρει σε σώματα αμυντικών, στην επαναφορά η Πατεράκη δοκιμάζει νέο όμορφο πλασέ και δίνει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ για την ομάδα της Κομοτηνής με 5-4.

Το τελικό 6-4 διαμορφώθηκε στο 77’ όταν η Κακόψητου μετά από εξαιρετική προσπάθεια βγάζει στην περιοχή την Πατεράκη σε θέση βολής και η επιθετικός της Ροδόπης ανεβάζει τον δείκτη του σκορ, τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα, αφού ήταν και η τελευταία φάση άξια αναφορά του παιχνιδιού.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τσοπουλίδης της ΕΠΣ Ξάνθης με βοηθούς τους Πεχλεβανούδη και Καρπουζέλη, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο Παν. Τσολάκης.

ΡΟΔΟΠΗ ’87 (Περιβολοπούλου): Βαδάση (4’ Ψαρίδου), Σωκράτους (60’ Κουφού), Κακόψητου, Γεωργαντά, Γιώρκα (82’ Αντωνοπούλου), Γεωργοπούλου (72’ Σκλπέπα), Τσουκαλά, Πατεράκη, Ζαχαριά, Μπασούρη, Περιβολοπούλου.

ΜΕΝΤΕΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Σολοπότιας) : Βαλλιέρου, Γιάγια (60’ Σολοπότια), Κάκο, Γεωργιάδου, Τσολερίδου, Κουκλοτίδου, Κυριακοπούλου, Παπαδοπούλου, Κανάνι, Σανιδά (83’ Κανάνη Α.), Γκελασβίλι.