Καταγγέλει την ΕΠΟ και στέκεται στο πλευρό της ΠΑΕ Ποντίων ο Απόλλων Καλαμαριάς

Μια μέρα σχεδόν μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της ΠΑΕ Ποντίων από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης, η στήριξη έρχεται και από την μεγάλη ομάδα του Πόντου, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που στέκεται στο πλευρό της ομάδας του Θρυλορίου και την καλεί να ανακαλέσει την χθεσινή απόφασή της για την απόσυρση.

Η ΠΑΕ Ποντίων το απόγευμα της Κυριακής έπαιξε κανονικά με τις Ελπίδες Κομοτηνής, όχι με την επετειακή – «απαγορευμένη» φανέλα, αλλά με την μαύρη και έφτασε στη νίκη, όμως ήδη είχε πέσει η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι κι έτσι μετά το ματς η διοίκηση της ομάδας του Θρυλορίου ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα.

Μια μέρα μετά η μεγάλη ομάδα του Πόντου, ο Απόλλωνα Καλαμαριάς στέκεται και φανερά πλέον στο πλευρό της ομάδας του Θρυλορίου με την ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί την ΕΠΟ να εκδώσει επιτέλους μετά από σχεδόν 1 μήνα αναμονής την απόφαση της για την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων, ενώ παράλληλα καλεί την ομάδα της Ροδόπης να ανακαλέσει την χθεσινή απόσυρσή της και τίθεται στη διάθεσή της για ένα τιμητικό φιλικό.

Υπενθυμίζεται πως και ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε ανακοινώσει αρχικά πως θα αγωνιζόταν με μια επετειακή φανέλα φέτος για να τιμήσει τη γεννοκτονία των Ποντίων, όμως τα περιθώρια ήταν πολύ στενά και αναγκάστηκε να υποχωρήσει, σε αντίθεση με την ΠΑΕ Ποντίων που επιμένει και έφτασε έως και την Πειρθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου παρακολουθεί, εδώ και καιρό, τον έντιμο αγώνα της Ποντιακής ομάδας της Ροδόπης, της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, να της επιτραπεί να φορούν οι ποδοσφαιριστές της, την αφιερωμένη στις χαμένες πατρίδες αγωνιστική της φανέλα.

Η αδικαιολόγητη και άκαμπτη άρνηση της τοπικής Ένωσης να συναινέσει στο πολιτισμένο, αθλητικό και ιστορικό αίτημα, καθώς και η σταθερή άρνηση της προϊσταμένης ΕΠΟ να αντιληφθεί το δίκαιο αίτημα της Ποντιακής ερασιτεχνικής ομάδας, συντελούν στον αφανισμό της περήφανης ομάδας του Θρυλορίου και αυτό είναι πολύ λυπηρό.

Η ερασιτεχνική και περήφανη για την καταγωγή της Θρακική ομάδα δεν προσβάλλει, παρά μονάχα την ακραία τυπολατρεία της τοπικής Ένωσης και της ΕΠΟ και της ηθελημένης παρερμηνείας ενός πλημμελούς κανονισμού.

Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου δηλώνει αλληλέγγυα με την ΠΑΕ Ποντίων του Θρυλορίου και απαιτεί την δικαίωση του έντιμου αγώνα της. Καλεί δε την ΕΠΟ να επανεξετάσει το δίκαιο και αβλαβές αίτημα της περήφανης ποντιακής – ερασιτεχνικής ομάδας και να αποτρέψει την αναγκαστική απώλειά της από το τοπικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται.

Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου καλεί επίσης την συμπαθέστατη ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, να ανακαλέσει την αξιοπρεπή αποχώρησή της από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και θέτει στην διάθεσή της την ομάδα μας για ένα φιλικό αγώνα, προς τιμήν της.

ΠΑΕ Απόλλων Πόντου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here