ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Διατήρησε το απόλυτο το Δημοκρίτειο κερδίζοντας τον Αίαντα στο «ντέρμπι» της Κομοτηνής

 

Το Δημοκρίτειο Κομοτηνής ήταν ο θριαμβευτής στο υποτιθέμενο ντέρμπι της πόλης με τον Αίαντα για το Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Σε ένα κατάμεστο για ακόμα μια φορά κλειστό, το απόγευμα του Σαββάτου, η φοιτητική ομάδα επικράτησε με 54-37, υποχρέωσε τον συμπολίτη στην δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και διατήρησε το απόλυτο στις νίκες.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν μάλλον νωχελικά το παιχνίδι, με αποτέλεσμα καμία να μην έχει διψήφιο αριθμό πόντων στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημοκρτείου μπήκε πιο δυνατά και στα μισά του έπιασε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (16-6) με τον Αίαντα να μειώνει στους επτά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι μπλε μπήκαν πιο δυνατά και γρήγορα έφτασαν την διαφορά στους 15 (33-18) με τον Αίαντα να κάνει ένα μικρό σερί 6-0 και να την ρίχνει σε μονοψήφιο νούμερο (33-24), για τελευταία όμως φορά. Από εκείνο το σημείο και μετά το Δημοκρίτειο καθάρισε το παιχνίδι, έφτασε την διαφορά στο 32′ στους 24 πόντους (50-26) και πήρε μια εύκολη λύση.
Δεκάλεπτα: 9-4, 21-14 (ημίχρονο), 43-26, 54-37 (τελικό αποτέλεσμα)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δήμητρα Δόλωμα): Φραντζεσκάκης, Κελεπούρης, Γιαννακόπουλος, Πολίτης, Πέγιος, Πλάκας, Ζολώτας, Κώστας, Αποστολάκης, Ρυακιωτάκης, Στασινόπουλος, Οικονομάκης

ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δημήρης Οικονομίδης):Γερασιμίδης, Μπορμπίδης, Παχιαδάκης,Πιστόλας, Νικέλης, Παπαδόπουλος, Ουζουνίδης,Σκοπιανός,Σερετίδης,Κλωναράς,Ζολώτας,Τερζίδης