Γ’ Εθνική: Λευκή ισοπαλία στο Θρακιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Διδυμότειχο και Ορφέα

 

Η ΑΕ Διδυμοτείχου υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής τον Ορφέα Ξάνθης σε ένα παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τις δύο ομάδες της Θράκης να αναδεικνύονται τελικά ισόπαλες με «λευκό» σκορ.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν κυριολεκτικά παιχνίδι κατοχής της μπάλας και στόχος των δύο ομάδων ήταν να κρατήσουν πρώτα απ’όλα το μηδέν παθητικό, η ΑΕ Διδυμοτείχου και ο Ορφέας Ξάνθης αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλοι και μοιράστηκαν αμφότεροι από έναν βαθμό.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος κυρίως με τους Αβογιάν και Γιαννόπουλο στο 7′ και το 9′ αντίστοιχα, ενώ ο Ορφέας από τη πλευρά του στη συνέχεια ισορρόπησε το ματς και απείλησε κυρίως με το φάουλ του Λαζαρίδη στο 37′ και την ευκαιρία του ίδιου που ανέκοψε τελικά βέβαια ο Παντελίδης στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ευκαιρίες με δυο καλές εκτελέσεις φάουλ των Χρήστου Πασχαλάκη και Γιάννη Καραγκιόζη, αλλά και τη φάση του 59ου λεπτού, όπου ο Χακή Τζαμπάζ έκανε μια σέντρα, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν και απομάκρυναν προ του Ιμέρ που είχε «οπλίσει».

Βέβαια από στημένη φάση απείλησε και η ΑΕ Διδυμοτείχου, όταν εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Μεμέτ Εμρέ, όμως τελικά μπλόκαρε ο Γιάννης Ρούφος. Εκτός όμως από το φάουλ του Εμρέ στο δεύτερο μέρος η ΑΕ Διδυμοτείχου απείλησε και με τον Ιντζέ στο 50′, όταν βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Γιάννη Ρούφο.

Έτσι οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας ενός αποτελέσματος που βάσει της εικόνας του παιχνιδιού φαίνεται πως ήταν το πιο δίκαιο και για τους δύο.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Κρίστοφ Τελκίνσκι): Συριτούδης Κ., Θάνος, Παντελίδης, Κουρδάκης, Χριστέφ, Πετρόπουλος, Εμρέ, Αβογιάν (58΄Παπούδης), Πατιαλάκας, Γιαννόπουλος, Ιντζές (83′ Ζαφειρόπουλος).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος,  Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Λαζαρίδης (66′ Πασχαλάκης), Μπουνταγκίδης (85′ Χατζηπαππάς), Χιντ (81′ Τορομανίδης), Καραγκιόζης (90+1 Καρκατζάνης), Τορομανίδης