Volley League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (15;00, ThrakiSportS)

 

Δευτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να δίνει νέο εκτός έδρας παιχνίδι κάνοντας δεύτερο ταξίδι στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.

Πάμε να δούμε συνοπτικά δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον αγώνα, που είναι και τηλεοπτικός:

1. Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που μεταδίδεται από ελεύθερης λήψης και πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι. Μέχρι τώρα το βόλεϊ το μετέδιδε η Nova, πλέον έχει περάσει στην ΕΡΤ και τον αγώνα θα καλύψει απευθείας η ΕΡΤ2.

2. Η αναμέτρηση διεξάγεται  στο «Μελίνα Μερκούρη» κεκλεισμένων των θυρών λόγω της  τιμωρίας του Ολυμπιακού από τον περσινό τελευταίο τελικό με τον ΠΑΟΚ, όταν και έχασε το πρωτάθλημα. Ωστόσο ο Εθνικός ήδη έχει προλάβει να προπονηθεί εκεί την περασμένη εβδομάδα, παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

3. Μια γυναίκα θα είναι διαιτητής, η Κυριοπούλου με δεύτερο τον Γεωργουλέα. Μια γυναίκα επίσης ήταν δεύτερη διαιτητής του αγώνα του Εθνικού την πρώτη αγωνιστική.

4. Ο Εθνικός προέρχεται από νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα αντίστοιχα, των δύο άλλων μεγάλων συλλόγων ονομάτων (ως ονομάτων και μόνο γιατί ο Παναθηναϊκός είναι σκιά του εαυτού του).

5. Και ο Ολυμπιακός προέρχεται από μεγάλες νίκες. Πήρε άνετα την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ και στην πρεμιέρα, επίσης σε τηλεοπτικό παιχνίδι, διέλυσε σε μια ώρα μέσα στο Βραχάτι τον φιλόδοξο φέτος Παμβοχαϊκό.

6. Ένας παίκτης έκανε την διαδρομή από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε αυτό του Πειραιά το φετινό καλοκαίρι, ο Παρασκευάς Τσέλιος. Άλλοι δύο είναι οι Εβρίτες του Ολυμπιακού με παρελθόν στον Εθνικό, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Άκης Δαρίδης.

7. Σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Μετς που ο Εθνικός κατέβηκε από Σάββατο και αναχώρησε για Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα (ο αγώνας ήταν Κυριακή), σε αυτό το παιχνίδι όλα θα γίνουν αυθημερόν με τους Εβρίτες να έρχονται Αθήνα με την πρωινή πτήση και να αναχωρούν με την βραδινή χωρίς καμία διανυκτέρευση.

8. Ανοικτό για τον Εθνικό παραμένει το θέμα της έλευσης του Παγιάν και για άλλη μία φορά τη θέση του διαγωνίου θα καλύψουν ο Γιάννης Καβαρατζής και ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης.

9. Αυτή η αναμέτρηση μεταξύ του Oλυμπιακού και του Εθνικού είναι η 35η των δύο ομάδων στη Volley League από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία και εφαρμόζεται το νέο σύστημα, χωρίς τις αλλαγές αλλά με τα σετ να ολοκληρώνονται στους 25 πόντους. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες ανεξαρτήτως έδρας με 31-3. Και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη, άρα δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

10. O Eθνικός νίκησε τελευταία φορά τον Ολυμπιακό στις 21 Δεκεμβρίου 2013, οπότε και είχε αναδειχθεί εκείνη τη σεζόν πρωταθλητής χειμώνα και τελικά έφτασε στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Από τότε ο Ολυμπιακός έχει 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.