Super League: Νέο τρίποντο εκτός έδρας για την Ξάνθη που με εκπληκτικό Μπρίτο “άλωσε” και το Αγρίνιο!

Της πάνε τα εκτός έδρας παιχνίδια και φροντίζει να το δείχνει όσο πιο συχνά γίνεται η Ξάνθη, που πέτυχε τρίτο διπλό και κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό με 3-1 για την 10η αγωνιστικής της Super League.

Αυτό ήταν το τρίτο εκτός έδρας τρίποντο για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που στα Πηγάδια δεν έχει κανένα και το τρίτο γενικότερα στο πρωτάθλημα, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να πετυχαίνει δύο γκολ με το “καλημέρα” και να αναστατώνει για τα καλά τα μετόπισθεν των «καναρινιών», έχοντας άξιους συμπαραστάτες τον Γέντρισεκ και τον Λουσέρο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός συνέχισε τις αρνητικές του εμφανίσεις, μετρά μία ισοπαλία και τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του και μένει να φανεί αν θα προκύψει θέμα με την παραμονή του Μάκη Χάβου στον πάγκο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά για την Ξάνθη, αφού στα πρώτα 8 λεπτά ο Μπρίτο πρόλαβε να βρει δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, μια στο 4′ μετά την συνεργασία του με τους Τριάδη-Λουσέρο για να ανοίξει το σκορ και στο 8’ όταν εκτέλεσε τον Κυριακίδη με φάουλ και έτσι οι Θρακιώτες έβαλαν από πολύ νωρίς γερά θεμέλια για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μετά το 25′ οι παίκτες του Μάκη Χάβου προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ήταν όμως εκτεθειμένοι αμυντικά και ο Γέντρισεκ στο 36′ δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το 0-3, καθορίζοντας ουσιαστικά την έκβαση της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος οι Αγρινιώτες έψαξαν ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπούν στο ματς, αλλά όσες φορές χρειάστηκε ο “βράχος” Ζίβκοβιτς δήλωσε παρών.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Kυριακίδης, Μιχάι, Μύγας, Μαρινάκης, Μόρας (60′ λ. τρ. Χαντάκιας), Λόπες (46′ Πάουλο), Μπράβο (46′ Μπεχαράνο), Ρόσα, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σβάρνας, Ντε Λούκας, Μεχία (69′ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μπρίτο (85′ λ. τρ. Κίκε), Τριάδης, Γέντρισεκ (78′ Ρότσε).