Super League: Η τετραμελής Ξανθιώτικη παροικία του Αγρινίου που τίθεται αντιμέτωπη του ΑΟΞ

 

Το Σάββατο η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, και οι παίκτες της Ξάνθης θα ανταμώσουν ξανά με μερικούς παλιούς τους συμπαίκτες, αφού στο Αγρίνιο όπως και σε μερικές άλλες ομάδες, υπάρχει μια μικρή Ξανθιώτικη παροικία.

Ο λόγος για τρεις παίκτες του Παναιτωλικού, αλλά και τον προπονητή της ομάδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δύο τερματοφύλακες των «Καναρινιών», τον Λουίτζι Τζέναμο που ήταν για ένα χρόνο παίκτης της Ξάνθης, όπως επίσης τον έτερο πορτιέρο, που είναι και ο βασικός της Αγρινιώτικης ομάδας, τον Δημήτρη Κυριακίδη, που ήταν 3 χρόνια στην ομάδα της Ξάνθης και έζησε και τις κακές στιγμές όπως το μπαράζ υποβιβασμού, αλλά και τις όμορφες όπως η Ευρωπαϊκή έξοδος και ο πρώτος τελικός Κυπέλλου Ελλάδος της Θρακιώτικης ομάδας.

Βέβαια εκτός από τους δυο πορτιέρε στο Αγρίνιο είναι ο κεντρικός επιθετικός της ομάδας και άλλοτε παίκτης του ΑΟΞ, Μάρκο Μαρκόφσκι που φαίνεται πως έχει ριζώσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα ενώ πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα που τον ήθελε στα πρόθυρα της επιστροφής στην Ξάνθη, κάτι που πάντως διαψεύδεται από τους Θρακιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι παρελθόν στην Ξάνθη έχει και ο Μάκης Χάβος που ως ποδοσφαιριστής πέρασε 4 χρόνια στην πόλη της Θράκης και έκανε 102 συμμετοχές, σκοράροντας μάλιστα και 4 γκολ.