Όταν ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ πανηγύριζε στην Ξάνθη ευρισκόμενος στην αγκαλιά του Γκόμεζ

 

Ο Ντάνιελ Ρίτσι ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας ότι θα είναι ο διάδοχος του Χόρχε Ελγκέτα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε κενός μετά τον αποκλεισμό από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Λιγκ Καπ.

Το γεγονός ξύπνησε αναμνήσεις, αφού ο Ρίτσι μόνο άγνωστος δεν είναι στο ελληνικό κοινό. Μάλιστα, το VolleyNews έψαξε και βρήκε στο αρχείο του, όπως αναφέρει, μια φωτογραφία που έχει τραβηχθεί στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο κλειστό Φίλιππος Αμοιρίδης.

To ημερολόγιο έδειχνε 10 Μαρτίου του 2001 και ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Ρίτσι και μπόμπερ τον Γκόμεζ κατακτούσαν τον πρώτο τους τίτλο με τα ερυθρόλευκα. Σε εκείνον τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-0 σετ τον Ηρακλή (27-25, 25-21, 25-16).

Εκείνη τη σεζόν δεύτερος πασαδόρος του Ολυμπιακού ήταν ο Θάνος Τερζής ενώ στην ομάδα ήταν και ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο οποίος είναι και ο μόνος που παρέμεινε στη θέση του. Επίσης, ο προπονητής που άνοιξε τον δρόμο για τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ, ο Εβρίτης Γιάννης Καλμαζίδης, έπαιζε τότε στον Ηρακλή.

Βέβαια, κοιτώντας προσεκτικά την φωτογραφία, δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι έχει πράγματι τραβηχθεί στην Ξάνθη, αλλά σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι ότι δεκαέξι χρόνια μετά από εκείνον τον τελικό στο Αμοιρίδειο, ο Ρίτσι ξανασμίγει με Γκόμεζ και Τερζή στον ΠΑΟΚ.