ΕΠΣ Έβρου: Πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις οι πιτσιρικάδες της ακαδημίας του ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη

 

Τα Τμήματα Υποδομής της ΠΑΟΚ Academy του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν στους αθλητές του συλλόγου την Πέμπτη στο Ιατρείο των Αθλητικών εγκαταστάσεων στην Παλαγία τις καθιερωμένες ετήσιες Καρδιολογικές εξετάσεις και Σωματομετρικές μετρήσεις σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο για την ιατρική  αξιολόγηση και τον προληπτικό έλεγχο των νεαρών αθλητών.

Συγκεκριμένα έγιναν : α. μέτρηση αρτηριακής πίεσης , β. έλεγχος σφυγμού, γ. ηλεκτροκαρδιογράφημα, δ. ατομικό ιατρικό ιστορικό. Τα παραπάνω στοιχεία μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις από τον παιδίατρο φυλάσσονται στον ατομικό φάκελο κάθε αθλητή. Σκοπός επίσης είναι να αντιληφθούν οι γονείς την αξία του προ ιατρικούπρο αθλητικού ελέγχου και φυσικά να γίνει βίωμα στα παιδιά για όλη  την αθλητική ζωή τους.

Όλες οι παραπάνω εξετάσεις ήταν δωρεάν και έγιναν από τον ειδικό επιστημονικό  συνεργάτη των Τμημάτων Υποδομής του Ποντιακού Α.Ο ΠΑΟΚ Academy, καρδιολόγο  Dr Δημήτρη Φλώρο. Ταυτόχρονα έγιναν από την προπονητική ομάδα του Συλλόγου  Σωματομετρικές μετρήσεις (ύψος , βάρος, Δείκτης Μάζας Σώματος και Περιφέρεια Μέσης)  προκειμένου να ελέγχεται η σωστή και φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών (η δεύτερη μέτρηση θα γίνει τον Μάιο 2018).

Το Δ.Σ. του συλλόγου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους γονείς και φυσικά τους νεαρούς αθλητές του Συλλόγου για την συμμετοχή τους και υπόσχεται πώς κύριο μέλημα του θα είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών και η συνεχιζόμενη επιστημονική προσέγγιση της εκπαιδευτικής και προπονητικής διαδικασίας.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης του Συλλόγου οι νεαροί αθλητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που δόθηκαν στην Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης. «Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εθελοντική τους συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθεια στους κ. Χατζησταντσίδη Σάκη και Κόλκα Δημήτρη», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποντιακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here