Δέσμευση Βασιλειάδη για το νέο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης αλλά χωρίς ξεκάθαρο ποσό χρηματοδότησης

 

Πεπεισμένος για την ανάγκη να κατασκευαστεί νέο κλειστό γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τα 90 χρονια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέλαβε μάλιστα την πολιτική δέσμευση ότι αυτό θα κατασκευαστεί με ορίζοντα διετίας, κάτι που βέβαια έχουν πει στο όχι μακρινό παρελθόν και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αείμνηστος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης αλλά είχε υποσχεθεί προ των εκλογών και ο πρώην περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης – με το Κλειστό να παραμένει ακόμα στα χαρτιά και χαμένο κάπου στις μελέτες.

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της χρηματοδότησης, ο Βασιλειάδης επανέλαβε αυτό που γνωρίζουμε, ότι δηλαδή υπάρχουν δεσμευμένα τα 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, δεν είχε όμως απάντηση ποιο επιπλέον ποσό θα μπορέσει ενδεχομένως να καταβάλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ειπώθηκε πάντως ότι το όποιο επιπλέον ποσό που θα χρειαστεί θα γίνει προσπάθεια από τον ίδιο να καταβληθεί από κεντρικά κονδύλια.

Το ζήτημα είναι ότι μια μέρα πριν, όταν είχε εκτιμηθεί στα επιπλέον τρία εκατ. ευρώ αυτό το κόστος, ο Γ. Βασιλειάδης είχε χαρακτηρίσει το ποσό απαγορευτικό και είχε ζητήσει από τις υπηρεσίες του μια μελέτη με σκοπό να υπάρξει αναπροσαρμογή προς τα κάτω του προϋπολογισμού και να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο. Η ουσία είναι πάντως ότι έχουμε πλέον και σε ανώτερο επίπεδο μια ακόμα πολιτική δέσμευση και το πιο σημαντικό;

Η δέσμευση αυτή αναμένεται να επικαιροποιηθεί και σε ανώτατο επίπεδο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την μεθεπόμενη εβδομάδα. Ως τότε μπορεί να βρεθούν και τίποτα άλλα ξεχασμένα κονδύλια και τελικά , εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες, επιτέλους το έργο να δρομολογηθεί, με ορίζοντα όπως δείχνουν τα πράγματα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019…