Απόντες οι τραυματίες Μάνταλος και Σιώπης από την αποστολή της Εθνικής στα μπαράζ, «παρών» ο αρχηγός Τόρο που δίνει αγώνα δρόμου

 

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Κροατίας σε Ζάγκρεμπ (9/11) και Φάληρο (12/11) με στόχο το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε, δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Τάσο Δώνη και Πέτρο Μάνταλο, όπως επίσης δεν κλήθηκε μετά τον τραυματισμό του για τα μπαράζ ούτε ο Μανώλης Σιώπης, κατά συνέπεια χάνει τους δύο από τους τρεις Θρακιώτες της η Εθνική.

Κανονικά κλήθηκε ωστόσο ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης, που είναι επίσης τραυματίας και δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει. Ο Τόρο ως ηγέτης της Εθνικής έτσι και αλλιώς θα ήταν παρών αλλά πλέουν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αγωνιστεί, αν όχι στο πρώτο ματς, σίγουρα στον επαναληπτικό.

Νέο πρόσωπο στις “γαλανόλευκες” κλήσεις είναι ο Δημήτρης Πέλκας (είχε κληθεί προ διετίας στα πρώτα φιλικά ματς του Γερμανού ως ομοσπονδιακός με Λουξεμβούργο και Τουρκία), ενώ παρέμεινε στους “εκλεκτούς” (όπως και στα τελευταία ματς) ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κι επέστρεψε σε αυτούς ο Μπάμπης Λυκογιάννης. 

Η 25μελής αποστολή της Εθνικής Ελλάδας: Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος.