Καταγγελία του Απόλλωνα Πόντου για τον βοηθό του περσινού αγώνα με τον Ορφέα Ξάνθης

 

Ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό της διαιτητικής τριάδας στον σαββατιάτικο (4/11, 15:00) αγώνα με τη Σπάρτη εξέδωσε η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου.

Οι «κοκκινόμαυροι» εστιάζουν στην παρουσία ενός εκ των δύο βοηθών (Τσακίρης) για τον οποίο αναφέρουν ότι έχει εργασιακή σχέση με τον ιδιοκτήτη της Δόξας Δράμας, Γιάννη Μπύρο, ενώ προχωρούν παρακάτω λέγοντας ότι αδίκησε την ομάδα τους πέρυσι απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης στην ήττα 0-1 στο γήπεδο Καλαμαριάς μετά από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουμίνογλου.

Θυμίζουμε πέρυσι διαιτητές για την 7η αγωνιστική ήταν ο Δραμινός διαιτητής Πουλικίδης με βοηθούς τους Τσακίρη και Χασιώτη από τον ίδιο σύνδεσμο, της Δράμας, ενώ στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής της Football League ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Σπάρτη ορίστηκαν οι Δραμινοί Κοτσάνης, Τσακίρης και Κουβαλάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΚΕΔ, διά του υπευθύνου της κ. Περέιρα και παρουσία του κ. Τριτσώνη, δήλωσε, σε πρόσφατη συνεδρίαση ενώπιον των μελών της Football League, την πρόθεσή της να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, ορίζοντας διαιτητές με αντικειμενικά κριτήρια. Για παράδειγμα, υποσχέθηκε να χρησιμοποιεί διαιτητές, που ο τόπος της ένωσης όπου ανήκουν, να μην απέχει μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων, από την έδρα τέλεσης ενός αγώνα, ώστε να μειώνονται τα έξοδα μετακινήσεων που βαρύνουν τις γηπεδούχους ομάδες. Υποσχέθηκε επίσης να επιλέγει και να χρησιμοποιεί διαιτητές που δεν συσχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αντίπαλο ομάδα (όπως για παράδειγμα η εντοπιότητα) καθώς και με σχέση εξάρτησης με την αντίπαλο ομάδα ή με την ιδιοκτησία της.

Στο προσεχή εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας (4/11/2017) εναντίον της ΠΑΕ ΑΕ Σπάρτη ορίστηκε τριάδα διαιτητών από την Ένωση της Δράμας, με τέταρτο διαιτητή από την Ημαθία. Ουδέν ανησυχητικό ή μεμπτό μέχρι εδώ.

Στρέφοντας όμως την προσοχή μας στα πρόσωπα που απαρτίζουν την τριάδα των διαιτητών, που κατάγονται από την Ένωση της Δράμας (και τούτο όχι εξ αιτίας καχυποψίας εις βάρος των διαιτητών, αλλά επειδή στο περσινό πρωτάθλημα δεχτήκαμε ανηλεή πόλεμο από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δόξας Δράμας) διαπιστώσαμε ότι ένας εκ των βοηθών διαιτητών εργάζεται και αμείβεται και είναι υπάλληλος εταιρείας συμφερόντων του σταθερού πολέμιου της ΠΑΕ του Απόλλωνα Πόντου, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Επιπλέον διαπιστώσαμε πως ο βοηθός διαιτητής, που μισθοδοτείται από εταιρεία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δόξα, ήταν παρών και συμμετείχε στην διαιτησία του περσινού αγώνα της ομάδας μας, που γνώρισε την μία και μοναδική ήττα μας στο περσινό πρωτάθλημα, στην έδρα μας από τον Ορφέα Ξάνθης. Ήττα που είχε συντελεστεί με τη “βοήθειά” του.

Όλα τα ανωτέρω υποθέτουμε πως δεν γνώριζε η ΚΕΔ, ο κ. Περέιρα και οι υπεύθυνοι των ορισμών διαιτησίας. Τα παραθέτουμε ωστόσο προκειμένου να συμβάλλουμε τόσο στην ομαλή τέλεση του προσεχούς μας αγώνα όσο και να τα γνωστοποιήσουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν των αρμοδίων για μελλοντική τους χρήση. Ευελπιστώντας πως η ανησυχία μας για την προσεχή διαιτησία του αγώνα μας με την ΠΑΕ Σπάρτη δεν θα επαληθευτεί, ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε ποτέ με ανάλογη ανακοίνωση.