Ένας δρομέας από την Ουγκάντα ξεκινά ποδοσφαιρική καριέρα στην Θράκη!

 

Μια ακόμη μεταγραφή πραγματοποίησε με το φινάλε των μεταγραφών η Αναγέννηση Παγουρίων, ωστόσο αυτή είναι κάπως διαφορετική από τις άλλες.

Συγκεκριμένα η νεοφώτιστη ομάδα των Παγουρίων απέκτησε τον Ελληνοουγκανέζο Ειρηναίο Μουτιάμπα, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Κομοτηνή στο Μηχανικό και αγωνίζεται στα άκρα ως φουλ μπακ αφού είναι αρκετά γρήγορος.

Ο Μουτιάμπα που γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά στα πέντε του χρόνια επέστρεψε πέρυσι στην Ουγκάντα μέχρι πέρυσι που επέστρεψε στα Χανιά σε εκκλησιαστική σχολή, δεν είχε ποτέ δελτίο σε ομάδα στην Ελλάδα και στην Ουγκάντα και η Αναγέννηση θα είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που θα αγωνιστεί.

Ο 19χρονος μπακ στα σχολικά πρωταθλήματα είχε αρκετές διακρίσεις και στον στίβο σε αγώνες ταχύτητας, αλλά έχει τρέξει και μαραθώνιο, ωστόσο όπως δήλωσε στο ThrakiSportS προτιμά τα 100 μέτρα και είναι οπαδός της Άρσεναλ όπως φαίνεται και στην φωτογραφία .

Στην Αναγέννηση  στρέφουν την προσοχή τους στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Ορφέα Στρύμης, ομάδα που όπως και τα Παγούρια έχουν στόχο την παραμονή.