Volley League: Για πρώτη φορά τηλεοπτικός αγώνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από ελεύθερης λήψεως και πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι

 

Η αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Volley League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε από την ΕΣΑΠ και την ΕΡΤ να καλυφθεί τηλεοπτικά από την δημόσια τηλεόραση.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που καλύπτεται απευθείας από την ΕΡΤ και γενικά από οποιοδήποτε ελεύθερης λήψεως κανάλι με πανελλαδική εμβέλεια.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα ήταν κλειδωμένο στη Nova, οπότε κάποιος έπρεπε να έχει συνδρομή για να μπορεί να δει τους αγώνες. Η ΕΡΤ μετέδιδε μόνο τα φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, χωρίς συμμετοχή από τον Εθνικό.

Τα παλιότερα χρόνια της δεκαετίας του ’90 είχαν υπάρξει μεταδόσεις της μεγάλης ομάδας της Ορεστιάδας. Πιο πρόσφατα, είχε καλυφθεί τηλεοπτικά το παιχνίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Μπενφίκα στην Λισαβόνα για τα προημιτελικά του Challenge Cup.

Το παιχνίδι εκείνο ωστόσο είχε αναμεταδοθεί από την κάλυψη του Benfica TV και του LaOla μέσα από την συχνότητα τη Δέλτα, ενός περιφερειακού καναλιού δηλαδή και όχι πανελλαδικού. Αν και είχαν γίνει προσπάθειες να μεταδοθεί η ρεβάνς από την ΕΡΤ, δεν είχαν ευδοκιμήσει.