Τα αιτήματα των δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου στον υφυπουργό Αθλητισμού

 

Ξεκινά το πρωί της Πέμπτης η επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στην Ροδόπη και τον Έβρο, όπου θα είναι και η βάση του και το επίκεντρο των περισσοτέρων επισκέψεών του.

Μάλιστα ο υφυπουργός έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού, συνοδευόμενος σε καθεμία από τον αρμόδιο δήμαρχο, αρχής γενομένης από την παρουσία του στο Κλειστό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης νωρίς το πρωί.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης αλλά και οι άνθρωποι του Εθνικού που θα τον φιλοξενήσουν και στην επετειακή εκδήλωση της Παρασκευής, αναμένεται να εστιάσουν στην ανάγκη απεμπλοκής του θέματος της κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πρωτεύουσα του Έβρου, σε περιοχή όπου έχει χώρο ο Δήμος δίπλα από το νέο κολυμβητήριο, αφού το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» αφενός έχει παλιώσει, αφετέρου αδυνατεί μόνο του να καλύψει τις ανάγκες όλων των ομάδων και αθλητικών σωματείων.

Πέρα όμως από το νέο κλειστό, ο Λαμπάκης σκοπεύει να πάει τον υφυπουργό στις εγκαταστάσεις της ενόργανης γυμναστικής στο ΤΟΛ εξηγώντας του ότι χρειάζονται δύο εκατομμύρια για την κατασκευή νέου προπονητηρίου που ο Δήμος δεν διαθέτει, φυσικά στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος για το οποίο θα ζητήσει 200.000 ευρώ «για μια μόνιμη επισκευή στην στέγη που τρέχει», όπως είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Maximum, ενώ αποκάλυψε ότι έχει δρομολογηθεί να δοθούν 360.000 ευρώ από το υπουργείο για παρεμβάσεις σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αναμένεται να θέσει ως βασική προτεραιότητα για τον Δήμο του την κατασκευή μπαλονιού στις εγκαταστάσεις των γηπέδων τένις, ώστε να μπορούν να προπονούνται τα παιδιά και τον χειμώνα. Από εκεί και πέρα, θα ζητήσει κάποιες κτηριακές μικρές παρεμβάσεις στα κλειστά γυμναστήρια, ιδίως αυτό της Νέας Βύσσας. Ο Βασίλης Μαυρίδης είχε ήδη στην Αθήνα επαφή με τον Βασιλειάδη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας και προτίθεται να επισκεφθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τα δύο κλειστά γυμναστήρια της πόλης, το «Νίκος Σαμαράς» και το περίφημο κλουβί, φυσικά το κολυμβητήριο αλλά και το «Σοφία Κανίδου» της Νέας Βύσσας μαζί επίσης με τον Όμιλο Αντισφαίρισης.

Τα κορτς του τένις αποτελούν την βασική προτεραιότητα στον υφυπουργό Αθλητισμού και του δημάρχου Σουφλίου Ευάγγελου Πουλιλιού, καθώς παρατηρείται μεγάλη στροφή των παιδιών προς αυτό το άθλημα και χρειάζονται επιπλέον γήπεδα αλλά και παρεμβάσεις στα υπάρχοντα. Σχετική μελέτη έχει κάνει ο Δήμος, όπως επίσης και για το κλειστό γυμναστήριο που συχνά στάζει η οροφή του, όταν βρέχει, καθώς δεν υπάρχει μόνωση και αντιθέτως η σκεπή είναι με λαμαρίνα, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το δάπεδο. Ο Δήμος Σουφλίου ζητά κατά βάση την αντικατάσταση της οροφής εξωτερικά και εσωτερικά. Τέλος, στις προτάσεις προς τον υφυπουργό Αθλητισμού θα είναι και ένα γήπεδο 5×5 του Αμορίου για να κατασκευαστεί κοντά στο σχολείο του χωριού.

Στο Διδυμότειχο ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης ήδη από το καλοκαίρι είχε επίσης επαφές με ανθρώπους του υφυπουργείου και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού για το Δημοτικό Στάδιο, που ήδη διαθέτει νέο χορτάρι αλλά χρειάζεται παρεμβάσεις και στο ταρτάν. Επίσης μικρές παρεμβάσεις θα χρειαστούν και στο κλειστό γυμναστήριο αλλά και φυσικά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της πόλης αλλά και των χωριών γύρω από τον Δήμο. Ο μόνος Δήμος του Νομού Έβρου που δεν θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης είναι η Σαμοθράκη, που όμως δεδομένης της καταστροφής που την βρήκε, η αναζήτηση στην παρούσα συγκυρία κονδυλίων από το υφυπουργείο Αθλητισμού μάλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στην παρούσα συγκυρία πολυτέλεια…