Διπλή Θρακιώτικη ανάβαση με έναν 14χρονο στο βουνό των Θεών

 

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ένας 14χρονος μαθητής που μαζί με μία αποστολή του ΕΟΣ Κομοτηνής προσπάθησε να ανέβει στην κορυφή του βουνού των Θεών όπως είναι γνωστός ο Όλυμπος. 

Συγκεκριμένα ο 14χρονος μαθητής του 3ου γυμνασίου Κομοτηνής έγινε μέλος μια 14μελούς αποστολής του ΕΟΣ Κομοτηνής που είχε ως στόχο την ανάβαση του όρους Όλυμπου. Και μπορεί οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ανάβαση να μην ήταν καλές, όμως η ορειβατική ομάδα κατάφερε να φτάσει μέχρι την τοποθεσία Προφήτης Ηλίας, και διανυκτέρευσε στο καταφύγιο «Χ. Κάκκαλος» του Ολύμπου.

Η αποστολή η οποία συνόδευε τον νεαρό μαθητή που είχε πάρει ειδική άδεια από το σχολείο του, αποτελούντον από τους Ιωάννη Αλεξιάδη, Κώστα Ορταξίδη, Θεοδώρα Πεχλιβανίδου, Εσμεράλντα Δόση, Λίλια Μιχαηλίδου, Κώστα Μπραντή, Νίκο Πάτσο, Γιώργο Σίσκο, Μιχάλη Καρακιολάχη,  Νάσο Διδασκάλου, Ρέα Τσιατάλτσαλη και Τάσο Μελαιμή και τους δύο αρχηγούς, τον πρόεδρο του ΕΟΣ Κομοτηνής Γιώργο Πετροσιάν και τον Χρήστο Γανίτη.

Παράλληλα εκτός από την ορειβατική αποστολή του ΕΟΣ Κομοτηνής, σύμφωνα με τον «Χρόνο» στον Όλυμπο είχε αποστολή και η ομάδα αναρρίχησης που αποτελούμενη από τους: Αρχοντή Εξακοΐδη, ο Χρήστο Καρανίκα, ο Χρήστο Ιωαννίδη, ο Χρήστο Τζώτζο ο Κώστα Δαρούση και Γιακούπ Αλή Αγά πραγματοποίησε τη δική της ανάβαση στο βουνό με την τεχνική της αναρρίχησης.