Ξεφτίλισε το προϊόν της ντροπιάζοντας παράλληλα τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά η ΕΣΑΠ

 

Η ΕΣΑΠ τελικά ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό καθώς το τελευταίο εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, κρίθηκε τελικά μέσα από ψηφοφορία του διοικητικού της συμβουλίου, με τον Φοίνικα Σύρου να παίρνει τη θέση του Ηρακλή Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι βάση της παράλογης προκήρυξης (ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΟΜΩΣ, όπως σημειώνει με κεφαλαία γράμματα ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed) ο Φοίνικας που είχε 2 νίκες στο τάι μπρέικ (4 βαθμούς και 6-4 σετ) βρέθηκε δεύτερος στον όμιλο πίσω από τον Ηρακλή Χαλκίδας που είχε 1 νίκη, με 3-0 και 1 ήττα με 3-2 (4 βαθμοί και 5-3 σετ).

Το να αποκλείεται μια ομάδα που έχει 2 νίκες, από μια ομάδα που έχει 1 ήττα και έχει χάσει στο μεταξύ τους παιχνίδι είναι όντως παράλογο, αλλά το εντελώς εξωφρενικό και ακόμα πιο παράλογο είναι καταργείται μια προκήρυξη, όσο λάθος και αν είναι, κατόπιν εορτής, με ψηφοφορία των σωματείων.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η ΕΣΑΠ ότι είναι ξεφτιλίζει εντελώς το προϊόν της και όπως έχει σημειώσει σε κεντρικό του άρθρο το ThrakiSportS από την περασμένη εβδομάδα, ντροπιάζει το όνομα και τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά με αυτές τις ενέργειες, στον οποίο έχει αφιερώσει το Λιγκ Καπ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και πλέον θα έχει ενδιαφέρον αφενός να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από τον Ηρακλή Χαλκίδας (που εφόσον προσφύγει δικαστικά είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθεί αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει), αφετέρου τι ψήφισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΕΣΑΠ είναι το βολικό σενάριο, καθώς έχει ανακοινώσει ότι το φάιναλ φορ θα γίνει στη Σύρο και χωρίς την παρουσία του Φοίνικα δεν είναι τόσο σίγουρο ότι οι φορείς του νησιού θα αποδεχόντουσαν να φιλοξενήσουν την διοργάνωση, οπότε η ΕΣΑΠ θα έψαχνε για νέα έδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

«Ανακοινώνεται ότι το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, ότι την πρώτη θέση του Δ΄Ομίλου της πρώτης φάσης της διοργάνωσης του League Cup, μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν σε αυτήν (ΤΑΑ ΑΟ  Φοίνικας Σύρου και ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας), καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ  Φοίνικας Σύρου, το οποίο είχε τις περισσότερες νίκες στον όμιλο και νίκησε στον μεταξύ τους αγώνα.
Κατά συνέπεια στην τελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2017-18 που θα διεξαχθεί στη Σύρο θα αγωνιστούν ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου, ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Ολυμπιακός ΣΦΠ και ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός».