Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στέλνει τα τρία μέλη της Πειθαρχικής της ΕΠΣ Θράκης η ΠΑΕ Ποντίων

 

Το σήριαλ της κόντρας της ΠΑΕ Ποντίων με την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης με αφορμή την απαγορευμένη φανέλα για την ποντιακή γενοκτονία (της οποίας ακόμα αγνοείται η απόφαση) και φόντο τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην ένωση της Ροδόπης τον Φλεβάρη, έχει και άλλα επεισόδια.

Πέρα από τους μηδενισμούς, τα πρόστιμα, τις προσφυγές και τις εφέσεις, υπάρχει και μια άλλη πτυχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, πέρα από την προσφυγή στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για ακύρωση των μηδενισμών και των προστίμων που ήδη έχουν επιβληθεί και ανέρχονται συνολικά στα 6.000 ευρώ, η ΠΑΕ Ποντίων προσέφυγε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Στην προσφυγή αυτή καταφέρεται εναντίον των τριών μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης Χαράλαμπο Παυλίδη, Αγγελική Καστρινάκη και Τζεμαλεντίν Μουμόν Ογλού ζητώντας την τιμωρία τους, υποστηρίζοντας ότι προχωρούν σε μεροληπτικές αποφάσεις. Η ΠΑΕ Ποντίων υποστηρίζει ότι η Επιτροπή δεν έχει καλέσει το σωματείο σε απολογία πριν τις αποφάσεις της, τις οποίες χαρακτηρίζει προειλημμένες.

Κυρίως στέκεται στο υψηλό πρόστιμο των 2.000 ευρώ που έχει επιβληθεί για καθεμιά από τις τρεις περιπτώσεις μηδενισμού (μία στο κύπελλο και δύο στο πρωτάθλημα) το οποίο χαρακτηρίζει εξοντωτικό για ερασιτεχνικό σωματείο. Στην καταγγελία της στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ που θεωρητικά είναι ανεξάρτητη, ζητείται η διερεύνηση των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης για μεροληπτικες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι θεωρητικά η συγκεκριμένη επιτροπή, που αποτελεί εσωτερική διαδικασία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αντίστοιχη με εκείνη που διαθέτει η διεθνής ομοσπονδία FIFA και η οποία απέβαλε από τις τάξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ακόμα και στον πανίσχυρο πρόεδρό της Ζεπ Μπλάτερ και τον τότε πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί.

Η καταγγελία της ΠΑΕ Ποντίων θα εξεταστεί σε μελλοντική συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πιθανότατα μέχρι τότε να έχει αποφανθεί και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για τον πρώτο μηδενισμό, απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει και νομικό όπλο στην φαρέτρα τουλάχιστον της μίας από τις δύο πλευρές, ανάλογα φυσικά με την απόφαση…