Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

 

Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με καταγωγή από την Θράκη ή πέρασμα από ομάδες του γεωγραφικού μας διαμερίσματος συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League, που μετά από αναβολές και καθυστερήσεις ξεκίνησε τον μαραθώνιό του το τρίημερο 28-30/10/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες ή προπονητές που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Πάμε να δούμε τι έκαναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

 

Άρης – Αιγινιακός 5-0 (18′ Πλατέλλας, 24′ Πασάς, 31′ Κάσσος, 74′ Καπνίδης, 93′ Μπαργκάν)

Κενάν Μπαργκάν (Αρης): Εξαιρετικός στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ο  Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής μπήκε ως αλλαγή στο 51′ στην νίκη της ομάδας του επί του Αιγινιακού  με 5-0 , πετυχαίνοντας το 5-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα , ενώ εδωσε και την ασίστ για το 4-0.

Bαγγέλης Πλατέλλας (Αρης): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης πέτυχε το 1-0 της ομάδας του στο 19΄ στην νίκη 5-0 επί του Αιγινιακού.  Αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Μουμίν  Xoυσεϊν (Αρης): Ο Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι της ομάδας του στην νίκη επί του Αιγιανιακού με 5-0. Μαζί με τον Ιντζόγλου ήταν οι κυρίαρχοι του κέντρου για τους Θεσσαλονικείς.

Νίκος Τσουμάνης (Αρης): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και του Πανθρακικού δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση με τον Αιγινιακό,  αφού  ήταν εκτός αποστολής.

Πασχάλης Μελισσας (Αρης): Βοηθός προπονητή στον Αρη και νίκη με 5-0 τον Αιγινιακό για τον Ξανθιώτη πρώην ποδοσφαιριστή.

Λάζαρος Γκαντζολάρι (Αιγινιακός): Ο πρώην μέσος της Ξάνθης, χάθηκε μέσα στην μετριότητα της απόδοσης όλης της ομάδας του, στην ήττα από τον Άρη εκτός έδρας, με 5-0.

 

Εργοτέλης – Καλλιθέα 0-0

Χρήστος Μπάτζιος (Εργοτέλης): Ο πρώην παίκτης Πανθρακικού, Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Νέας Χηλής και Έβρου Σουφλίου έπαιξε σε όλο το 90′ στο 0-0 της ομάδας του με την Καλλιθέα , στο Ηράκλειο.

Θανάσης Κυριαλάνης (Εργοτέλης) :  Δεν ήταν αγωνίστηκε ο ταλαντούχος πρωην παίκτης Πανθρακικού και ΠΑΟΚ  από την Κομοτηνή.

Νίκος Μήλιος (Καλλιθέα): Μπήκε ως αλλαγή στο 65′ στο 0-0 της ομάδας του με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

 

Βέροια – Απόλλων Πόντου 0-1 (87′ Καλογέρης)

Δημήτρης Χασομέρης  (Απόλλων Πόντου): Ο γεννημένος στην Κομοτηνή πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού και της Ξάνθης έπαιξε σε όλον τον αγώνα στην Βέροια, όπου η ομάδα του πήρε σπουδαία νίκη με 1-0.

Λεωνίδας Κυβελίδης (Απόλων Πόντου): Ο έμπειρος επιθετικός που πέρασε και από τον Πανθρακικό το 2013, σκόραρε στο 87′  διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας του στην Βέροια. Είχε μπει ως αλλαγή στο 73′ αντί του Μπρίτο.

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Απόλλων Πόντου): Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και νυν της Καλαμαριάς πέρασε νικηφόρα από την Βέροια η ομάδα του, κάνοντας καταπληκτικό ξεκίνημα.

 

Σπάρτη – Παναιγιάλειος 1-1 (85′ Οικονομόπουλος / 13′ Αρναρέλλης)

Bασίλης Τριανταφυλλάκος (Σπάρτη): Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού, έμεινε εκτός 18άδας στην ισοπαλία της ομάδας του εντός έδρας με τον Παναιγαιλειο.

Αντώνης Ράνος (Σπάρτη): Ο Ξανθιώτης παίκτης που θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των φίλων της Ξάνθης για το γκόλ του επί του Ολυμπιακού Βόλου στο μπαράζ παραμονής του 2014, έχασε πέναλτι στο 12΄στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πολίτη. Αγωνίστηκε για 90 λεπτά αλλά ήταν εμφανώς  επηρρεασμένος από το άστοχο πέναλτι, και δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα στο 1-1 της ομάδας του με τον Παναιγιάλειο.

Αργύρης Μπαρέτας (Σπάρτη): Ο Καβαλιώτης επιθετικός γνωστός από το πέρασμα του από την Ξάνθη, αντικαταστάθηκε στο 71΄ από τον Γουόρντεν στην εντός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με τον Παναιγιάλειο.

Δημήτρης Boσνακίδης (Σπάρτη): Ο αμυντικός από την Κομοτηνή, αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα με τον Παναιγιάλειο που έληξε ισόπαλος 1-1.

Δημήτρης Τσερκέζος (Παναιγιάλειος): Αγωνίστηκε ως αλλαγή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, στην ισοπαλία της ομάδας του, στον εκτός έδρας αγώνα με την Σπάρτη (1-1). Ο Δημήτρης Τσερκέζος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Πανθρακικό.

Τάσος Παπαχρήστος (Παναιγιάλειος): Κι αυτός με θητεία στον Πανθρακικό, αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι στην εκτός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με την Σπάρτη.

Βασίλης Γαβριηλίδης (Παναιγιάλειος): Ηταν στην αποστολή, αλλά δεν έπαιξε καθόλου στην ισοπαλία της ομάδας του με την Σπάρτη 1-1. Ο Γαβριηλίδης έχει παίξει στον Πανθρακικό.

 

Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (13′, 47′ Κάσες)

Σταύρος Πεταυράκης (Δόξα Δράμας): Ο 24χρονος μέσος που πέρασε το 2016 από την Κομοτηνή παίζοντας στον Πανθρακικό, αγωνίστηκε σε όλο το 90′ στην νίκη της ομαδας του με 2-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Παντελής Παντελής (Δόξα Δράμας): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 2-0 κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Xoσέ Μαρία Κάσες (Δόξα Δράμας): Είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε στο γήπεδο του Πανθρακικού για μια διετία  (2013-15) τον σπουδαίο Ισπανό μεσοεπιθετικό.  Στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσα, ο μάγος της μπάλας πέτυχε και τα 2 τέρματα της ομάδας του, χαρίζοντας το πρώτο τρίποντο για τους νεοφώτιστους. Στο 13′ με πέναλτι και στο 47΄με σουτ. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα της Δράμας και έδειξε το μεγάλο του ταλέντο.

Ντενίζ Μπαϊκαρά (Δόξα Δράμας): Ο Τούρκος πρώην μεσοεπιθετικός της Ξάνθης και του Πανθρακικού αγωνίστηκε και στα 90′ στην νίκη της ομάδας του με 2-0 επί  της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Κώστας Μαρκόπουλος (Δόξα Δράμας): Πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού.Αγωνίστηκε για 78΄ (έγινε αλλαγή)  στην νίκη της ομάδας του επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-0.

Γιώργος Λίτσκας (Δόξα Δράμα): Ο Αλεξανδρουπολίτης επιθετικός πέρασε στο 78΄ στον αγώνα της ομάδας του με την Αναγέννηση Καρδίτσας και βοήθησε στην νίκη με 2-0.

Άγγελος Διγκόζης (Δόξα Δράμας): Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ξάνθης είναι σήμερα προπονητής στην Δόξα Δράμας και η ομάδα του μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα.

 

Αχαρναϊκος – Απόλλων Λάρισας 1-0 (65′ Αρώνης)

Αλέξανδρος Μπεκατώρος (Αχαρναϊκός): Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι της νίκης της ομάδας του με 1-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας. Καλό παιχνίδι για τον πρώην μέσο του Πανθρακικού.

Χρήστος Τζάνης (Απόλλων Λάρισας): Ο πολύπειρος επιθετικός είναι τραυματίας και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στην εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αχαρναϊκό.

 

Παναχαϊκή – Τρίκαλα 2-0 (59′ Πολίμος, 90’+2 Στεργίδης)

Ηλίας Πολιμός (Παναχαϊκή): Αγωνίστηκε και στα 90′  στην αναμέτρηση της Παναχαϊκης  και από δικό του συρτό σουτ στο 59′ έγινε το 1-0 με τα Τρίκαλα.  Είχε πολύ καλή απόδοση και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει με 2-0.

Σπύρος Βρονταράς (Παναχαϊκή): Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού και της Ξάνθης, κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 2-0 της ομάδας του επί των Τρικάλων.

Γιώργος Φωτάκης (Παναχαϊκή): Ο πολύπειρος μέσος που πέρασε ελάχιστα από τον Πανθρακικό βοήθησε την ομάδα του στην νίκη της με 2-0 επί των Τρικάλων. Έγινε αλλαγή στο 85′.

Δημήτρης Μακρυδημήτρης (Παναχαϊκή): Αγωνίστηκε και στα 90′ της αναμέτρησης με τα Τρικαλα και βοήθησε την ομάδα του να φθάσει στο τρίποντο. Ο 32χρονος μέσος είχε 3 γεμάτες σεζόν από το 2011 εως το 2014 με τον Πανθρακικό.

Μανώλης Αποστολίδης (Τρίκαλα): Ο Καβαλιώτης τερματοφύλακας κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι και το 92′ όταν δέχθηκε το 2-0 από τον Στεργίδη, στην ήττα της ομάδας του από την Παναχαϊκή.

Θανάσης Ντίνας (Τρίκαλα): Έπαιξε για  60′ στην Πάτρα ,αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στην ήττα από την Παναχαϊκή με 2-0.

Σωτήρης Αντωνίου (Τρίκαλα): Οι στόχοι της ομάδας του προπονητή των Τρικάλων με παρελθόν στην Ξάνθη είναι η άνοδος στην Super League. Το πρώτο παιχνίδι με την Παναχαϊκή ήταν δύσκολο και ηττήθηκε με 2-0.

 

ΑΟΧ Κισσαμικός – Καραϊσκάκης 1-0 (56′ Ξύδας)

Nέστορας Γκέκας (Κισσαμικός): Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού ήταν εκτός αποστολής στην νίκη της ομάδας του επί της ΑΕ Καραϊσκάκης με 1-0.

Γιώργος Νικόλτσης  (Κισσαμικός): Δεν αγωνίστηκε o πρώην επιθετικός του Πανθρακικού.

Μηνάς Χαλκιαδάκης (Κισσαμικός): Δεν αγωνίστηκε αφού ήταν εκτός αποστολής o πρώην επιθετικός του Πανθρακικού.

 

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 1-2 (90+3′ Τσελεπίδης / 38′ Χαντί, 63′ Κουτσιανικούλης)

Κώστας Τσαμούρης (Πανσερραϊκός): Αγωνίστηκε με την νέα του ομάδα σε όλο το 90′ στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από τον ΟΦΗ.

Δημήτρης Κομεσίδης (ΟΦΗ): Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη, αγωνίστηκε 79′ στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, με τον ΟΦΗ να κερδίζει 2-1.

Αλμπερτ Ρούσσος (ΟΦΗ): Αντικατέστησε τον Δημήτρη Κομεσίδη στο 79′ στην νίκη της ομάδας του επί του Πανσερραϊκού με 2-1 στις Σέρρες.

Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ): Καλό ξεκίνημα για τον γνώριμο σε όλους μας από την ποδοσφαιρική, αλλά και προπονητική του θητεία στην Ξάνθη. Η ομάδα του κέρδισε 2-1 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό.