Δικαστικό μπλόκο από τις Αμαζόνες Κορίνθου στο αίτημα για ΓΣ της ΕΠΟ από τον ΑΟΞ και τις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

 

Χθες Δεύτερα 30/10 επρόκειτο να διεξαχθεί η έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ με θέμα την ανάκληση ή όχι της απόφασης της ΕΠΟ να παραστεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση της «κάρτας υγείας», η οποία σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ζημίωσε τα οικονομικά της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι κατηγορούμενοι, τους οποίους αφορά η παράσταση πολιτικής αγωγής, πρώην πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, με βαθιές ρίζες και διασυνδέσεις με όλες τις «καταστάσεις» κατάφεραν να κινητοποιήσουν ικανό αριθμό Ενώσεων και ΠΑΕ, οι οποίες ζήτησαν να γίνει έκτακτη ΓΣ θέλοντας, προφανώς να αλλάξει η απόφαση, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει με σχετική πλειοψηφία.

Η ηγεσία της ΕΠΟ και οι ΠΑΕ που τη στηρίζουν αντέδρασαν αρχικά συναινετικά ως προς το αίτημα για έκτακτη ΓΣ. Όχι μόνο δεν έφεραν εμπόδια αλλά έδειξαν θετική στάση.

Όμως, τώρα, που αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, περί άρσης της εντολής για παράσταση πολιτικής αγωγής, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με πιθανή καταδικαστική απόφαση για τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, ενδέχεται να καταστήσει κατηγορούμενα τα μέλη της παρούσας Εκτελεστικής Επιτροπής, έχουν αρχίσει να γίνονται σκέψεις για το πώς η απόφαση (άρσης της εντολής παράστασης πολιτικής αγωγής) θα αποτραπεί, είτε να ληφθεί, είτε να εκτελεστεί».

Αυτά έγραφε την περασμένη εβδομάδα το SoccerPlus, όταν δημοσίευε κατ’ αποκλειστικότητα τις 28 Ενώσεις και τις εννέα ΠΑΕ που ζήτησαν σύγκλιση έκτακτης ΓΣ, για ένα θέμα που αποτελεί αγκάθι για τη διοίκηση Γραμμένου. Ωστόσο αποδεικνυόταν εκείνο το δημοσίευμα μετά Χριστόν προφητικό, καθώς την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του αθλητικού σωματείου «Αμαζόνες Κορινθίας 2013» κατά της ΕΠΟ και της υπ’ αριθμόν 4/13-10-2017 απόφασης της Ε.Ε. της, για την πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 30-10-2017 κι εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται η ισχύς και η εκτέλεση της απόφασης αυτής, έως της συζητήσεως των ασφαλιστικών μέτρων στις 07-01-2018.

Κατόπιν αυτού, και εις εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου, συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και αποφάσισε την ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης της των μελών τη Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για την  Δευτέρα μετά από αίτημα για σύγκλιση έκτακτης ΓΣ που στηρίχτηκε από Ενώσεις που ανήκουν και στις δύο «παρατάξεις» που διεκδίκησαν τον περασμένο Αύγουστο, στις εκλογές, τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πλέον το σωματείο της Κορίνθου κινδυνεύει με αποβολή από την ΕΠΟ λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά η ζημιά έγινε αφού η Γενική Συνέλευση ματαιώθηκε. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το αίτημα για Φ.Σ. είχαν στηρίξει και οι τρεις ΕΠΣ του γεωγραφικού μας διαμερίσματος ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και η ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Soccer Plus:

ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ:  1.ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, 2.ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 3.ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 4.ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 5.ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ, 6.ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, 7.ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, 8.ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ, 9.ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, 10.ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 11.ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 12.ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ, 13.ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ, 14.ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, 15.ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, 16.ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 17.ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, 18.ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ, 19.ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, 20.ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, 21.ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, 22.ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, 23.ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, 24.ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 25.ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, 26.ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 27.ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, 28.ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Οι ΕΠΣ που δεν υπέβαλαν αίτημα σύγκλισης έκτακτης ΓΣ είναι οι εξής:  1 Αθηνών, 2 Αιτωλοακαρνανίας, 3 Ανατολικής Αττικής, 4 Αργολίδας, 5 Άρτας, 6 Αχαΐας, 7 Βοιωτίας, 8 Δράμας, 9 Δωδεκανήσου, 10 Ευρυτανίας, 11 Ζακύνθου, 12 Ημαθίας, 13 Ηπείρου, 14 Θεσσαλίας, 15 Καρδίτσας, 16 Κορινθίας, 17 Κυκλάδων, 18 Λακωνίας, 19 Λέσβου, 20 Μακεδονίας, 21 Πειραιά, 22 Σάμου, 23 Τρικάλων, 24 Φθιώτιδας, 25 Χίου.

ΠΑΕ SUPER LEAGUE ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ: 1.ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, 2.ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964, 3.ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ, 4.ΠΑΕ ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ, 5.ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, 6.ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, 7.ΠΑΕ ΑΕΚ, 8.ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, 9.ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Οι ΠΑΕ που δεν έστειλαν αίτημα είναι οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός και Κασσιόπη.

Αίτημα για διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ έστειλε και η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.