ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Σεμινάριο στους Θρακιώτες «γκρίζους λύκους», παράγοντες και παίκτες από τον καθηγητή διαιτησίας Κώστα Κορομηλά

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους αυτήν την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο Νατάσσα στην Ξάνθη για να παρακολουθήσουν την ανάλυση-διδασκαλία των νέων Κανονισμών καλαθοσφαίρισης που θα γίνει από τον Καθηγητή Διαιτησίας Κώστα Κορομηλά.

Ο παλαίμαχος διαιτητής θεωρείται ο εθνικός καθηγητής διαιτησίας στο μπάσκετ και μέλος της ΚΕΔ, διάδοχος του Κώστα Ρήγα στην εγχώρια διαιτησία του μπάσκετ. «Η πρόσκληση απευθύνεται σε διαιτητές, κριτές, γυμνασίαρχους, προπονητές, αθλητές και παράγοντες σωματείων της Ενωσής μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

«Οι δυο τους, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ας συμφωνήσουν ποιους διαιτητές θέλουν κι αυτούς θα βάλουμε». Αυτά είχε πει σε συνέντευξή του στον Άγγελο Αρτελάρη στο μηνιαίο περιοδικό “REFEREE”. «Να συνεννοηθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και να μας προτείνουν από δέκα διαιτητές. Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αποφασίσουν από κοινού ποιους διαιτητές θέλουν» έχει προτείνει.

Ο ίδιος έχει προσθέσει: «Δεν έχουν κανένα λόγο να φωνάζουν, να φοβούνται μην αδικηθούν οι δύο μεγάλοι, όταν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν κανένα πρόβλημα από τη διαιτησία. Ό, τι και να λένε».

Και κάτι τελευταίο από την προ τριετίας  συνέντευξη Κορομηλά, μια από τις σπάνιες που έχει δώσει. «Διαμαρτύρονται στις κληρώσεις Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Σε καμμία χώρα του κόσμου δεν μετέχουν εκπρόσωποι ομάδων στην κλήρωση διαιτητών, αυτό το show που γίνεται στην Ελλάδα. Αρχικά είχαμε συμφωνήσει οι κληρώσεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά, δεχθήκαμε με την προϋπόθεση ότι η συμπεριφορά των εκπροσώπων των ομάδων θα είναι η πρέπουσα, φιλοξενούνται στα γραφεία της ομοσπονδίας και απαιτείται σεβασμός…».