Volley League: Καμπανάκι Μουστακίδη ενόψει της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Εναρξη πρωταθλήματος για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που μία εβδομάδα αφότου έκανε τη μεγάλη έκπληξη σε βάρος του ΠΑΟΚ στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας θα γίνει Μετς όπου οι «πράσινοι» επιστρέφουν μετά από πέντε χρόνια με ώρα έναρξης στις 17:00 και απευθείας κάλυψη από το ThrakiSportS.

Το τριφύλλι που μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ήταν σίγουρο αν θα κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, έχει ένα πρόγραμμα που μοιάζει με Γολγοθά για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους παίκτες του. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού σε ανακοίνωση της πριν δύο ημέρες περιέγραψε τις δυσκολίες για να καταφέρει να δηλώσει τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, Ωστόσο τα κατάφερε και το βάρος πέφτει στο στόχο της παραμονής που όπως είπε και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ισοδυναμεί με τίτλο.

Ο αρχηγός Σωτήρης Πανταλέων είχε προτάσεις αλλά έμεινε στην ομάδα για να την βοηθήσει. Το μεγάλο στοίχημα για να επιτευχθούν οι στόχοι είναι οι ξένοι. Αποκτήθηκαν οι Ντρέικ Σίλμπενέιτζελ (Κ – ΗΠΑ), Γιώργος Δρογκάρης (Π), Νίκος Κουμιώτης (Α), Κόνραντ Γκούζντα (λ), Μπολζάνι Ουέλινγκτον Σίλβα (Α – Βραζιλία), Έρικ Ένσινγκ (Α-Δ – ΗΠΑ).

Από την περσινή ομάδα που έφτασε στην 3η θέση έμειναν οι πιτσιρικάδες Νίκος Βασιλακόπουλος (Κ), Θεοφάνης Ρουσόπουλος (Π), Αλέξανδρος Κεχαγιάς (Α-Λ), Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Α), Δημήτρης Παλαιολόγος (Α-Δ) και οι βετεράνοι Χρίστος Μπέλος (Δ) και όπως προαναφέρθηκε ο Σωτήρης Πανταλέων (Κ). Εφυγε την τελευταία στιγμή ο Θάνος Μαρούλης (Π) και οι Οσνιέλ Μελγκαρέχο (Α –Κούβα), Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Κ), Ίωνας Ρεζκ (Π), Θωμάς Δημητριάδης (Α), Λάζαρ Τσίροβιτς (Α – Σερβία), Γιώργος Σύρος (Λ), Θεολόγος Δαρίδης (Λ), Χοσέ Λουίς Γκονζάλες (Δ – Αργεντινή), Βίκτορ Ρανγκέλ (Κ – Βραζιλία), Πέτρος Κάλας (Α).

Ο Παναθηναϊκός μόλις που πρόλαβε να δώσει τους δύο αγώνες στο Λιγκ Καπ και όπως είπε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος η προετοιμασία θα γίνει μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος αλλά και ορισμένα προπονητικά φιλικά όπως αυτό που δόθηκε την Πέμπτη με τον Παμβοχαϊκό. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Δεν έχουμε πολυτέλεια να πούμε μεγάλα και αισιόδοξα λόγια. Ξέρω πως δεν αρέσει και δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό αλλά ο στόχος μας είναι η παραμονή. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Εθνικός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο Λιγκ Καπ και αυτό δεν έγινε τυχαία. Εχουν αλλάξει πολλά για μας εφέτος, μέχρι και η  έδρα αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την πλευρά του, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έκανε την απόλυτη έκπληξη κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ και οι «μετοχές» του εκτοξεύτηκαν και για το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο Σάκης Μουστακίδης προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τονους, μιλάει για παραμονή και κατά δεύτερο λόγο για 8αδα.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Κάποιες φορές δεν είναι καλό να κάνει πρόωρα κάποιες μεγάλες επιτυχίες. Αν δεν το διαχειριστείς σωστά χάνεις το μυαλό σου και τα χαλάς όλα πριν ξεκινήσει η επόμενη δοκιμασία. Εχω αξιόλογους αθλητές. Αυτό είναι δεδομένο αλλά είναι και άπειροι. Χρειάζεται προσοχή. Ο Παναθηναϊκός πράγματι δεν έχει κάνει σωστή προετοιμασία αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Οι φανέλες καμιά φορά παίζουν ρόλο και για αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας».

Από την περσινή ομάδα έμειναν οι Σωκράτης Χαραλαμπίδης (Α-Δ), Δημήτρης Χατζόπουλος (Κ), Γιάννης Καβαρατζής (Α), Κώστας Βλαχόπουλος (Π), Μάριος Παπάζογλου (Π), Αθανάσιος Κεσεσίδης (Κ), Γρηγόρης Κοντοστάθης (Λ), Βασίλης Κυριακίδης (Κ).

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Volley League, αποκτήθηκαν τέσσερις καλοί ξένοι Μάικλ Μίλσταϊν (Π – Ισραήλ), Χόρχε Παγιάν (Δ – Κολομβία), Αντρέι Ρίστιατς (Α – Σερβία), Λούκα Βελίτσκοβιτς (Α – Σερβία) και ο Νίκος Χριστόφας (Κ-Δ) από τον Ηρακλή. Ωστόσο οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν πράγματι έχει κλείσει ο Παγιάν.

Εφυγαν οι Δημήτρης Μούχλιας (Δ), Χουάρες Γκόμες Λεάλ Τζούνιορ (Α – Βραζιλία), Ντανιέλ Βανέγκας (Α – Κολομβία), Γιάννης Χαριτωνίδης (Π), Δημήτρης Μύρος (Λ), Κάσσανδρος Στίγγας (Κ), Παρασκευάς Τσέλιος (Κ), Αχιλλάς Κωνσταντινίδης (Α) και την τελευταία στιγμή και ο Νίκος Παλέντζας.

Από το 1998 έχουν γίνει 28 αγώνες και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 22-6. Ο Εθνικός έχει να νικήσει στην έδρα του Παναθηναϊκού από τις 9 Νοεμβρίου 2013. Ελπίζει όμως να το καταφέρει το απόγευμα στο κλειστό του Μετς, στην πρεμιέρα της φετινής Volley League.